ostaje im Liga prvaka

Javio se i glavni krivac za Barceloninu katastrofu; trener katalonskog diva otkrio je tko je odgovoran za stanje u klubu i što slijedi dalje

17.07.2020 u 10:46

Bionic
Reading

Trener Barcelone Quique Setien se oglasio nakon poraza od Osasune od 2:1 i gubitka titule prvaka Španjolske

Barcelona je u predzadnjem kolu doma poražena od Osasune s 2:1, a u isto vrijeme je istim rezultatom Real Madrid pobijedio Villarreal i osigurao naslov prvaka Španjolske. Barcelona ove sezone jednostavno ne izgleda uvjerljivo, a nakon pauze u prvenstvu uzrokovane koronavirusom njihova je igra postala još gora.

Glavni i odgovorni, odnosno onaj koji snosi najveću odgovornost za lošu igru je trener Quique Setien. Nakon što je na klupi naslijedio Ernesta Valverdea uspio je prokockati prednost koju je Barca imala u prvenstvu i prepustiti naslov prvaka Realu, a ispao je i iz kupa.

Očekivano je da će biti smijenjen prije početka nove sezone, a on sam priznaje kako bi se rastanak mogao dogoditi i prije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Napolija (1:1).

'Odgovoran sam za ovu situaciju jer sam trener ekipe. Nadam se da ćemo Ligu prvaka ovoga ljeta dočekati kao drugačija ekipa, ali nisam siguran što mi slijedi sada', rekao je Setien koji se složio s Lionelom Messijem koji je iskazao razočaranje ekipom i nastupima Barce:

'Slažem se s Messijevim komentarima o tome da moramo biti samokritični. Moramo pogledati u sebe u idućim tjednima', rekao je trener Barce.

Barceloni ostaje još uzvrat osmine finala Lige prvaka koji je na rasporedu 8. kolovoza. U prvoj utakmici odigranoj u veljači u Napulju bilo je 1:1, a onda je koronavirus sve zaustavio pa se uzvrat igra tek sada. Setien je najavio kako će u idućem kolu prvenstva protiv Alavesa odmarati ključne igrače kako bi što spremniji dočekali taj uzvrat.