SUPERSPORT KUP

Oduševljeni trener Rijeke Goran Tomić pucao je od ponosa zbog svojih igrača, a za samu utakmicu je ispalio: Ovo je bilo dostojno finala!

09.03.2022 u 21:27

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke igrat će protiv Hajduka u finalu ovosezonskog izdanja Hrvatskog kupa nakon što su u polufinalu na svojoj Rujevici svladali Osijek sa 3:2 (1:1, 2:2) nakon produžetaka, a oduševljenje nije skrivao strateg pobjedničke momčadi Goran Tomić

Uoči polufinala Kupa Goran Tomić nije skrivao ambicije: 'Cilj je je osvojiti Kup, moramo proći sve prepreke na tome putu', a sada njega i Riječane od trofeja Rabuzinovo sunce dijeli jedna pobjeda.

'Ovo je bila utakmica dostojna samog finala. Vjerujem da su gledatelji uživali u igri obje momčadi. Osijek je imao jednako dobre šanse kao i mi, ali eto, džoker s klupe Merkulov je uspio odvesti utakmicu na našu stranu i donijeti nam finale', rekao je strateg Rijeke.

Podsjećamo, u prvom poluvremenu Rijeka je povela golom Antona Krešića (20), malo prije odlaska na odmor Mijo Caktaš (42) je poravnao na 1:1, u nastavku je Josip Drmić (76) doveo Rijeku u novo vodstvo, ali je Antonio Mance (90+1) pogodio za 2:2 i odlazak u produžetak. U dodatnih pola sata Rijeci je treće i odlučujuće vodstvo osigurao Mihail Merkulov (118).

Vremena za slavlje nema, jer je Rijeka u igri i za drugi trofej, u utrci je za naslov prvaka…

'Od sutra smo već u fokusu za Dragovoljac, a do finala s Hajdukom ima dosta vremena. Ova momčad daje sve od sebe u svakoj utakmici i na to sam ponosan, a u HNL-u idemo utakmicu po utakmicu pa što bude, bit će', zaključio je Tomić.

  • +34
Rijeka - Osijek, polufinale Kupa, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Dosada je Rijeka sedam puta igrala u finalu Kupa i šest puta osvajala trofej, posljednji put prije dvije godine.

Rijeka će tako biti suparnik Hajduku u finalu koji će se igrati 26. svibnja na Poljudu.

Bit će to drugi put kako će se Rijeka i Hajduk sastati u finalu Kupa, prvi put je to bilo 2005. kada je Rijeka bila bolja u obje utakmice, prvo sa 2:1 na Kantridi, a onda i sa 1:0 u uzvratu na Poljudu.

Rijeka - Osijek 1:0 (Anton Krešić, 20) Izvor: tportal.hr / Autor: HNTV
Rijeka - Osijek 1:1 (Mijo Caktaš, 42) Izvor: tportal.hr / Autor: HNTV
Rijeka - Osijek 2:1 (Josip Drmić, 76) Izvor: tportal.hr / Autor: HNTV
Rijeka - Osijek 2:2 (Antonio Mance, 90+2) Izvor: tportal.hr / Autor: HNTV
Rijeka - Osijek 3:2 (Mikhail Merkulov, 118) Izvor: tportal.hr / Autor: HNTV