MUKE NA POVRATKU KUĆI

Oduševili su hrvatsku sportsku javnost: Još prije tri i pol tjedna bio sam na štakama pa osvojio dvije medalje

29.03.2023 u 23:12

Bionic
Reading

Nakon problema s letovima i štrajkovima diljem Europe, hrvatska karate reprezentacija u srijedu se napokon vratila kući s Europskog prvenstva koje je u nedjelju okončano u Guadalajari na kojem je osvojila četiri medalje u karateu te dvije u parakarateu

'Jako smo sretne i ponosne kao ekipa u cjelini zbog osvojenog odličja', podjednako razmišljaju Mia Greta Zorko i Sadea Bećirović, članice ženske ekipe u borbama koje su s Lucijom Lesjak i Leom Vukojom osvojile srebrnu medalju izgubviši u finalu od Njemačke sa 0-2.

'Kontinuitet osvajanja izuzetno je važan i to me ispunjva zadovoljstvom', naglasio je Enes Garibović, dvostruki uzastopni srebrni na EP u poluteškoj kategoriji, ali i član ekipe koja je osvojila broncu pobjedom protiv Crne Gore sa 1-3.

Anđelo Kvesić osvojio je pojedinačnu broncu u teškoj kategoriji, ali je i član ekipe koja je osvojila broncu.

'Još prije tri i pol tjedna bio sam na štakama, s liječničkim preporukama da preskočim EP i velikim dvojbama. Odlučio sam se na nastup i osvojio dvije medalje', sretan je bio Anđelo Kvesić.

Predsjednik HKS-a i glavni tajnik Europskog karate saveza Davor Cipek podsjetio je na turnir u katama, značaj osvojenih medalja, te odličja u parakarateu - Daniele Topić zlato u natjecanju osoba s intelektualnim poteškoćama i Stipe Barića koji je osvojio broncu.

Enes Garibović, Anđelo Kvesić, Lucija Lesjak i Mia Greta-Zorko izborili su nastup na karate turniru Europskih igara u Poljskoj, a iduće godine EP održat će se u Zadru.