PONOSNA I SRETNA

Oduševila je Schumijeva obitelj: To je hrabar korak...

02.02.2017 u 07:02

Bionic
Reading

Prošlog vikenda dodijeljena je nagrada Keep Fighting Award koju je utemeljila obitelj Michaela Schumachera, a poznate osobe iskoristile su svečanost da se prisjete sedmerostrukog prvaka koji se sporo oporavlja od skijaške nesreće (prosinac 2013.)

Vanessa Low (26) prva je dobitnica nagrade Keep Fighting Award. Ova djevojka u dobi od 15 godina izgubila je obje noge da bi na Paraolimpijskim igrama u Riju prošle godine osvojila zlato u skoku u dalj sa svjetskim rekordom te bila srebrna u sprintu na 100 metara.

'Divim se obitelji Schumacher na njezinom hrabrom koraku. Stojim iza vrijednosti koje ova nagrada predstavlja i sa zadovoljstvom ću ih promicati. Ponosna sam što sam izabrana i želim zahvaliti obitelji Schumacher', izjavila je oduševljena Low koja je svjesna kako je obitelj Michaela napravila lijep potez sa osnivanjem ove nagrade i to dok je situacija u vezi legende formule 1 daleko od dobre.

Na svečanosti su bile i poznate osobe iz svijeta sporta posebno iz Formule 1. Bio je tu aktualni prvak u mirovini Nico Rosberg.

'Michael me inspirirao na svoj način. Njegova snaga i duh bili su nevjerojatni i imaju udio u tome što ja ovdje stojim kao svjetski prvak. On nije bio inspiracija samo meni nego i cijeloj momčadi', rekao je njemački vozač.

Nekoliko riječi o nesretnom Michaelu, o čijem se zdravstvenom stanju gotovo ništa ne zna, progovorio je i Jean Todt, predsjednik Međunarodne automobilističke federacije (FIA) koji je surađivao sa Shumijem u Ferrariju kada su uzeli pet naslova prvaka.

'Nikada ništa nije uzimao zdravo za gotovo i nikada nije mislio da smo najbolji. Bio je manijak od detalja. Čak i nakon uspješne sezone želio se vratiti u bolid i provjeriti njegove sposobnosti. Za mene je on veliki čovjek koji se uvijek borio i još uvijek se bori.'

Na svečanosti je, naravno, bila i Michaelova menadžerica Sabine Kehm.

'Michael je bio poznat po tome da nikada nije odustajao. Njegova obitelj želi vratiti dio pozitivne energije koju je dobivala od navijača kroz dobrotvorne projekte.'