ANKETA

Odluka o Šarapovoj koja će opet podijeliti teniski svijet

19.05.2017 u 09:46

Bionic
Reading

Marija Šarapova dobila je novu pozivnicu za ulazak na glavni turnir. Ovoga puta rusku tenisačicu usrećili su organizatori Aegon Classica u Birminghamu

Angelique Kerber, Eugenie Bouchard, Mirjana Lučić-Baroni samo su neke tenisačice koje su digle glas protiv organizatora turnira koji su dodijelili wild-card Šarapovoj, jer smatraju kako ona mora krenuti ispočetka, a ne da se osobi koja je pala na doping i zbog toga bila suspendirana 15 mjeseci još i pomaže na taj način.

To su prvo napravili Stuttgart, Madrid i Rim, a najnoviji turnir koji je odlučio dati pozivnicu peterostrukoj osvajačici Grand Slama je onaj iz Birminghama.

Ne treba sumnjati da će ovu odluku opet kritizirati pojedini tenisači i tenisačice, ali sumnjamo da je Engleze to briga. Oni znaju da je Šarapova najatraktivnije ime u ženskom tenisu koje donosi veću gledanost, više sponzora (novca), medijske pozornosti...

Aegon Classic počinje 19. lipnja, dva tjedna prije Wimbledona. Šarapova na ovom turniru s travnatom podlogom nije igrala zadnjih sedam godina, ali ga je osvajala 2004. i 2005. Inače, Šarapova se obvezala turniru u Birminghamu da će se pojaviti i sljedeće godine.

'Nije ovo bila laka odluka i svjesni smo da se neće svi s njome složiti, ali Marija je odradila svoju kaznu i vratila se te igra tenis na visokoj razini', rekao je izvršni direktor engleskog turnira Michael Downey.

Osim Birminghama, wild-card je Šarapovoj ponudio i Ricoh Openu u Rosmalenu (Nizozemska) koji počinje 12. lipnja, dok će Wimbledon o dodijeljivanju pozivnice Ruskinji odlučivati 20. lipnja.