što se događa?

Ovakva užasna kriza prvog igrača svijeta u tenisu se ne pamti jako dugo!

17.05.2017 u 10:23

Bionic
Reading

Otkad je postao prvi tenisač svijeta, Andy Murray niže razočaravajuće rezultate, što nismo imali slučaj u posljednjih desetak godina. Britanac priznaje da ne zna što je uzrok velike krize...

Andy Murray je u velikoj krizi. Samo ga jednako slabi rezultati Novaka Đokovića drže ove sezone na vrhu ATP ljestvice, no definitivno neće još dugo biti prvi tenisač svijeta.

Škot je potpuno izgubio formu i nije napravio ništa u prvih pet mjeseci sezone na velikim turnirima. Na Australian Openu ispao je prilično rano od Mische Zvereva, a u Indian Wellsu od Vaseka Pospisila već u prvom kolu. Na zemljanoj podlozi nije bilo ništa bolje. U Monte Carlu ga je sredio Ramos-Vinolas, u Barceloni Dominic Thiem, a prošli tjedan i Borna Ćorić u Madridu.

Murray koji je ove sezone dobar bio tek na turniru u Dubaiju kojeg je jedinog osvojio doživio je novi udarac ovog utorka, kada je već u prvom nastupu velikog turnira u Rimu izgubio od Fabija Fogninija s uvjerljivih 6-2, 6-4.

'Uopće nisam stvarao šanse za osvajanje poena. Posljednjih tjedana se mučim i daleko sam od razine na kojoj bih htio biti. Ne igram dobar tenis i to moram okrenuti,' požalio se Andy nakon novog razočaranja.

Murray je branitelj naslova u Rimu i izgubit će pregršt bodova na ATP ljestvici ovog tjedna, no opstat će na broju 1. Međutim, forma koju pokazuje Rafael Nadal, a i Roger Federer prije nego što je uzeo pauzu ozbiljna su prijetnja Škotu koji je tek na 11. mjestu po broju osvojenih bodova ove sezone. Smjena na vrhu mogla bi se dogoditi nakon Wimbledona, a ako Andy ovako nastavi, možda i prije. Tko god da je bio prvi tenisač svijeta, u posljednjih desetak i više godina nikad nije bio ovako ranjiv...