DUGO PUTOVANJE

Odlazak 'Velikog kapetana'! Igra zadnje SP, na svojem prvom je uzeo zlato protiv Hrvatske, a karijeru u reprezentaciji mu je produljio - koronavirus

Bionic
Reading

Španjolska je jedan od najvećih favorita za titulu svjetskog prvaka u Egiptu, a predvodi je kapetan Raul Entrerrios (39) kojem je, vjerovali ili ne, koronavirus produljio karijeru u reprezentaciji

Za rukometaša Barcelone ovo je osmo svjetsko prvenstvo u karijeri, ali i posljednje...

'Jako sam uzbuđen što sam u Egiptu, mojem posljednjem svjetskom prvenstvu. Putovanje je bilo dugo i u ovim trenucima ovo je za mene jako emotivno', rekao je Entrerrios koji je u dresu nacionalne vrste debitirao još 2002., a ukoliko Španjolska dogura do utakmica za medalju, upisat će čak 280 nastupa i tako izjednačiti rekodera vratara Davida Barrufeta.

Njegovo putovanje na svjetskim prvenstvima započelo je također u Africi, u Tunis 2005. godine. Tada je imao 23 godine...

'To mi je sjećanje najdraže. Započeti svoju karijeru s takvim uspjehom, sa zlatnom medaljom (u finalu bolji od Hrvatske 40:34 op. a.), bilo je sjajno i to mi je dalo poticaj u karijeri', rekao je ovaj srednji vanjski.

'Još jedno posebno sjećanje bilo je na Švedsku 2011., kada smo osvojili brončanu medalju. Bio je to emotivan turnir za mene i brata Alberta, jer nam je nekoliko dana ranije preminula majka. Igrali smo za nju, bili smo vrlo motivirani ', dodao je za IHF.

Entrerrios s reprezentacijom ima olimpijsku broncu, svjetsko zlato i broncu te po dva europska zlata i srebra te jednu broncu, a treba tu dodati i brojne trofeje s Barcelonom od koji se ističe deset naslova španjolskog prvaka te dvije Lige prvaka.

'Moja karijera je bila sjajna, osvojio sam puno trofeja, igrao uz fantastične igrače i presretan sam što je mogu zaključiti kako ja želim. A završiti ovo SP s medaljom bilo bi fenomenalno i svi radimo na tome.'

  • +6
Španjolska - Njemačka, SP u rukometu 2021. Izvor: EPA / Autor: Khaled Elfiqi / POOL

Zanimljivo, koronavirus je naštetio sportu, tako i rukometu, ali je na neki neobičan način i zaslužan što je Entrerrios ovdje. Naime, iskusni Španjolac odlučio je da su mu Olimpijske igre 2020. posljednje veliko natjecanje, ali su one odgođene za ljeto 2021. Tako je ovaj rukometaš produljio karijeru u reprezentaciji kako bi nastupio u Tokiju pa je tako došao i u Egipat. Što nakon igračke karijere?

'Volio bih se baviti trenerskim poslom, jer će tranzicija biti prilično teška, rukomet je ono što sam radio cijeli život i bit će vrlo teško prekinuti s rutinom', zaključio je 'El Gran Capitan' koji će 12. veljače navršiti 40.