GOTOVO JE

Odlazak na način kakav nije želio; trofejni skijaš zbog ozljede na SP-u okončao karijeru, a dobro ga pamtimo, jer je Ivici Kosteliću 'uzeo' olimpijsko zlato

Bionic
Reading

Trofejni američki skijaš, 36-godišnji Ted Ligety odlučio je okončati svoju karijeru nešto ranije od planiranoga zbog ozljede leđa

Ligety, koji je tijekom bogate karijere osvojio pet naslova svjetskog prvaka te dva naslova olimpijskog pobjednika, planirao je završiti karijeru nastupom u svojoj omiljenoj disciplini veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo za šest dana.

'Imam najjači išijas u životu. Ne znam što ga je aktiviralo. Magnetska rezonanca je pokazala kako su mi pomaknuta dva diska te kako ne mogu sigurno skijati', objavio je Ligety.

Ligety je osvajao olimpijska zlata u kombinaciji u Torinu 2006., kada je završio ispred Ivice Kostelića, te u veleslalomu u Sočiju 2014. Na svjetskim prvenstvima osvojio je tri zlata u veleslalomu 2011., 2013. i 2015., a 2013. je bio zlatni još u kombinaciji i superveleslalomu.

Usto je Ligety čak pet puta osvajao Mali kristalni globus za najboljeg veleslalomaša sezone u Svjetskom kupu.

'Bio sam uzbuđen zbog činjenice kako bih se mogao oprostiti pod vlastitim uvjetima. Nažalost, nije bilo suđeno, moja su leđa rekla kako su ona gazda', dodao je Ligety.