SuperSport HNL

Odgođen je derbi Osijeka i Hajduka, a sad su poznati i razlozi

28.07.2023 u 16:29

Bionic
Reading

Utakmica 3. kola SuperSport HNL-a između Osijeka i Hajduka, koja se trebala odigrati u nedjelju, 6. kolovoza na Opus Areni odgođena je zbog nastupa osječkog kluba u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu

'NK Osijek je 28. srpnja pismeno zatražio odgodu utakmice 3. kola SuperSport HNL-a Osijek - Hajduk zbog nastupa na utakmici 2. kola kvalifikacija za UEFA Konferencijske lige protiv ZTE-a u Zalaegerszegu 3. kolovoza, te potencijalno u 3. kolu kvalifikacija 10. kolovoza, također u gostima. Prema odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja klubovi koji sudjeluju u Uefinim klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu utakmica te je donesena odluka o odgodi', poručio je povjerenik natjecanja Josip Brezni.

Novi termin odigravanja utakmice odredit će se sukladno odredbama Propozicija natjecanja ovisno o mogućim slobodnim terminima i ostvarenim rezultatima klubova u nastupima u Uefinom natjecanju.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Osijek je u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige pobijedio mađarski Zalaegerszeg 1:0 golom Ramona Miereza u sudačkoj nadoknadi. Uzvratni susret je 3. kolovoza na ZTE Areni.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +27
Osijek - ZTE, 2.pretkolo Konferencijske lige, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

U slučaju prolaska, Osijek će u trećem pretkolu igrati protiv rumunjskog Cluja ili turske Adane, a prvi susret je završio 1:1. Termini utakmica su 10. i 17. kolovoza.