ne odustaje

U Manchester Unitedu i Borussiji su ga odbili, no on je sreću odlučio potražiti u Norveškoj

30.05.2018 u 20:55

Bionic
Reading

Usain Bolt (31) prošle je godine i službeno završio atletsku karijeru. Još je uvijek i službeno najbrži čovjek na svijetu, no u atletici je osvojio sve što se osvojiti moglo te je odlučio posvetiti se svojoj drugoj ljubavi - nogometu. Za sada se nije uspio nametnuti, no to nije ni čudno pošto je pokušao u - barem za njega - prejakim momčadima. Sad je malo snizio kriterije...

Odradio je Usain Bolt nekoliko treninga s momčadi Manchester Uniteda, no na Old Traffordu nisu imali previše razumijevanja pa se Jamajčanin 'rastao' s Joseom Mourinhom i pokušao u Njemačkoj.

U redovima Borussije Dortmund dočekali su ga raširenih ruku, čak je odigrao i nekoliko trening utakmica za drugu momčad 'žuto-crnih', ali je i tu doživio razočaranje.

'Definitivno je talentiran, ali to nije dovoljno dobro za igranje na ovom nivou. On prije svega ima konstituciju za atletiku, a ne za nogomet. Dobro smo se zabavili, ali pričati o nekoj ozbiljnoj karijeri je teško. Morao bi puno toga promijeniti', kazao je tada trener Peter Stöger i bio je to kraj Boltove avanture u Dortmundu.

Najbržeg čovjeka na svijetu ni ta odbijenica nije pokolebala, pokušao je na drugome kraju svijeta, otišao je čak u Južnu Afriku, u momčad Sundowns. Nažalost, pokazalo se da je i u redovima aktualnog prvaka Južne Afrike konkurencija prejaka za Bolta, pa se na neko vrijeme posvetio nastupima na humanitarnim i revijalnim utakmicama. No, od svog sna ne odustaje.

Od ovog tjedna je na novoj lokaciji, otišao je na sjever Europe, u Norvešku gdje trenira s momčadi Stromsgodseta! Njegov je dolazak bio apsolutno iznenađenje za igrače...

'Rekli smo im da dolazi jedan igrač na probu i da je prokleto brz. Vrata su se otvorila i ušao je Usain Bolt! Bio je to šok za njih, nisu mogli vjerovati. Njegov je dolazak svakako velika inspiracija za igrače, trenere, ali i cijeli klub', otkrio je sportski direktor Stromsgodseta Jostein Flo i dodao:

'Dobar nogometaš, inače ne bi trenirao s nama...'

I sam Bolt je sretan jer je dobio još jednu priliku.

  • +10
Usain Bolt - na treningu Borussije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Možda klub nešto bude vidio u meni i da mi priliku', nada se Bolt koji će odigrati trening susret protiv norveške U-19 reprezentacije. To će mu biti sjajna priprema za humanitarnu utakmicu koja je na rasporedu 10. lipnja na Old Traffordu.

Bolt će tada biti kapetan u susretu momčadi poznatih osoba i bivših nogometaša, a sve organizira Unicef. Tko zna, možda Bolt zasja na terenu kao nekad na stazi pa se i Jose Mourinho predomisli. Brz je, to svi znaju...

Izvor: Društvene mreže