REPEŠIN NASLJEDNIK

Odabrali ste novog izbornika; Perasović dobio 76% glasova!

05.02.2015 u 15:28

Bionic
Reading

Dok se čeka sastanak Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, na kojem će 11 članova reći svoje mišljenje o novom izborniku, po rezultatima naše ankete čini se kako se ime trenera koji će nas voditi na Eurobasketu 2015. već zna

Naime, čitatelji tportala su između četiri ponuđena imena najviše glasova, čak 76% dali Velimiru Perasoviću. Time je sve jasno. Pomoćni trener NBA momčadi Atlanta Hawks Neven Spahija dobio je oko 10% glasova dok se Aleksandar Petrović i dosadašnji izbornik Jasmin Repeša dobili oko 6-7% glasova.

Nakon što su se Perasoviću čelnici Valencije zahvalili vratio se u Split gdje čeka poziv predsjednika HKS-a Danka Radića. I prije je znao reći kako je 'svakom treneru cilj voditi nacionalnu momčad', a sada više nema nikakve zapreke. Pogotovo jer je Spahija iz SAD-a poslao poruku kako 'za njega postoje minimalne šanse.'


Podatak kako je u kratkom periodu Perasović dobio čak 76% glasova ipak nešto govori. Ovaj legendarni košarkaš rodom iz Stobreča, koji je sa splitskom Jugoplastikom osvojio tri titule Prvaka Europe, već se dokazao kao trener u španjolskoj ligi gdje je vodio četiri kluba (Sevilla, TAU Ceramica, Estudiantes i Valencia) te naravno u zagrebačkoj Ciboni od 2008. do 2010. Sada je red da dobije priliku na klupi reprezentacije. S obzirom da u ponedjeljak 9. veljače slavi 50. rođendan to bi mu svakako bio najbolji poklon.

Perasović zasad, dok ne obavi razgovor s predsjednikom HKS-a, ne želi davati izjave što svakako treba poštivati. Sada je dakle red na radiću da se napokon nađe s Perasovićem u četiri oka. A nakon toga nastupa Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza.

U našoj anketi, koja se nalazi ispod članka, još uvijek možete ostaviti svoj glas.

Rezultati ankete (5.2.2015.):

Velimir Perasović 75,82%
Neven Spahija 10,13%
Aleksandar Petrović 7,19%
Jasmin Repeša 6,86%