LEGENDA SAMPDORIJE

Od vojnika do generala: Osvojio je jedini naslov prvaka u povijesti, vratio se kad je bilo najteže, a sada preuzima odgovornost za budućnost kluba

27.12.2021 u 22:49

Bionic
Reading

Za novoga predsjednika talijanskog nogometnog prvoligaša Sampdorije izabran je njezin bivši igrač Marco Lanna (53), član "latne generacije toga kluba koja je 1991. godine osvojila jedini naslov prvaka, a godinu potom igrala i u finalu Lige prvaka

Za novoga predsjednika talijanskog nogometnog prvoligaša Sampdorije izabran je njezin bivši igrač Marco Lanna (53), član zlatne generacije toga kluba koja je 1991. godine osvojila jedini naslov prvaka, a godinu potom igrala i u finalu Lige prvaka.

Lanna je dobio povjerenje klupskih dioničara na skupštini održanoj u ponedjeljak te će zamijeniti Massima Ferrera koji je morao odstupiti zbog optužbi za gospodarski kriminal.

Lanna je bio član Sampdorije od 1987. do 1993. godine kada je prešao u Romu, potom je igrao za Salamncu i Zaragozu da bi se 2002. godine vratio u Sampodiju 2002. i pomogao u povratku među talijansku elitu.