REAKCIJA POSLIJE SENZACIJE

Obraćanje koje su svi čekali; oglasio se trener Rijeke i priznao ono što su svi vidjeli; i ne, nije ponudio ostavku!

09.11.2022 u 18:16

Bionic
Reading

Nogometaši BSK-a iz Bijelog Brda priredili su veliko iznenađenje u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa pobijedivši u susretu osmine finala sa 2:1 Rijeku

Rijeka, koju vodi talijanski stručnjak Serse Cosmi, se u prošlom kolu jedva provukla nakon izvođenja jedanaesteraca protiv petoligaša Moslavinu, a vrlo slabu predstavu je pokazala i protiv BSK-a.

Gosti su poveli već u sedmoj minuti golom Gabriela Lunette. Lovre Grgić je probio desnu stranu i odlično ubacio, Lunetta je sjajno skočio i pucao glavom, a lopta je od vratnice završila u golu. Činilo se kako će Rijeka rutinski odraditi gostovanje u Erdutu.

No, uslijedio je veliki obrat. Samo četiri minute kasnije izjednačio je Marc Tokich. Australski veznjak je primio loptu na rubu kaznenog prostora, riješio se lagano pratnje, ušao u kazneni prostor i poentirao za 1:1. U 74. minuti BSK je okrenuo rezultat nakon brze kontre. Kamerunac Sunday Jang Junior je povukao kontru, te uposlio Daria Pudića koji je s ruba kaznenog prostora sjajno pogodio za 2:1.

Do kraja susreta gosti su pokušavali barem izjednačiti, no BSK je izdržao i pobjedom ušao u četvrtfinale Kupa što je najveći rezultat u povijesti ovog kluba.

  • +7
Supersport Hrvatski nogometni kup: BSK - Rijeka, 9.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

'Pobijedila je momčad koja je to zaslužila. Protivnička momčad odmah je ušla u utakmicu s puno koncentracije odlučnosti i želje za pobjedom shvaćajući da se igra samo jedna utakmica. Mogli su i povesti, ali naš vratar je bio dobar, tako da smo mi došli u prednost i to je otvorilo mogućnost da igramo na jedan drugi način. Međutim odigrali smo ispod očekivanja', rekao je trener Rijeke Serse Cosmi te je priznao:

Izvor: tportal.hr

'Oni su u svih 90 minuta bili su agresivniji, odlučniji, manje površni. Tako da ni sa pet promjena utakmica nije išla u našu korist izuzev par dobrih situacija. Kada izgubiš protiv ekipe koja igra bolje od tebe i uloži više želje od tebe, treba biti realan, čestitati protivniku i zatvoriti ovu sezonu s utakmicom protiv Dinama za kojeg svi znamo kakav je protivnik i protiv kojeg moramo ući s drugačijim motivom.'

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.