niste jedini

Obraćanje koje se čekalo; zbog otkazane 'Snježne kraljice' hitno se oglasio direktor Svjetskog kupa za žene

05.01.2023 u 16:39

Bionic
Reading

Druga slalomska utrka Svjetskog skijaškog kupa 'Snow Queen Trophy' 2023., koja se trebala održati u četvrtak, otkazana je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Povodom toga oglasio se glavni direktor utrka FIS Svjetskoga kupa za žene Peter Gerdol

Unatoč naporima organizatora i djelatnika Skijališta Sljeme druga utrka nije se mogla održati.

'U posljednja dva tjedna vrijeme nam nije pomoglo, temperature se nisu spustile ispod nule. Jučer smo imali veoma dobru utrku, ali nažalost vjetar i temperatura su uništili zadnji dio staze te nije bilo moguće održati utrku u takvim uvjetima.'

Gerdol je naglasio kako su nepovoljni vremenski uvjeti prisutni diljem Europe te kako uvjeti na Sljemenu nisu izoliran slučaj.

'Ove godine imamo probleme posvuda u Europi, imamo iste izazove s vremenom i Sljeme nije specifično u tom pogledu. Ovo se događa gotovo svuda', dodao je Gerdol.

  • +9
Otkazana Snježna kraljica, 2023. Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Inače, gledateljima koji su kupili ulaznice za današnju utrku mogu ostvariti povrat novca u iznosu cijene navedene na ulaznici za drugu utrku pod uvjetima označenima na poleđini odnosno na prodajnom mjestu na kojem je ulaznica kupljena te pod uvjetom da ulaznica bude vraćena u roku od najkasnije 15 dana od 5. siječnja.