IZBORNIK ODLUČIO

Objavljen završni popis rukometašica za SP, dvije su otpale

28.11.2023 u 15:36

Bionic
Reading

Nakon tjedan dana treninga i dva nastupa na međunarodnom turniru Croatia Cup završene su u Poreču pripreme hrvatske ženske rukometne reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva

Najbolje hrvatske rukometašice vraćaju se u Zagreb te će u utorak rano ujutro krenuti put švedskog Goeteborga gdje će obaviti završne pripreme uoči prvog dvoboja koji se igra 1. prosinca.

Izbornik Ivica Obrvan odlučio je u Švedsku voditi dvadeset igračica. Kako su u Poreču bile 22 rukometašice, jasno je da su dvije ostale bez mogućnosti nastupa na Svjetskom prvenstvu. Njegova odluka je da se u svoje klubove vrate Tena Japundža, kao jedno od tri desna krila te Tena Petika, kao jedna od 11 vanjskih igračica. Tako će u Švedsku putovati tri vratarke, četiri krila, tri kružne napadačice i deset vanjskih igračica.

Hrvatska je na Croatia Cupu prvo pobijedila Kongo 33-23, a zatim i Crnu Goru 26-25. U svakoj od tih utakmica izbornik je koristio maksimalni broj igračica i svaka je dobila određenu minutažu. Osim pobjeda veseli i što nema ozljeda unutar ekipe.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Hrvatska se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini A zajedno sa Senegalom, Kinom i Švedskom. Tim redoslijedom će i igrati. Prvi susret na rasporedu je 1. prosinca u 18 sati protiv Senegala. Dva dana kasnije hrvatsku reprezentaciju očekuje susret protiv Kine u 15.30 sati. Na kraju natjecanja po skupinama slijedi dvoboj protiv favoritkinja u skupini. Susret protiv Švedske igra se 5. prosinca u 20.30 sati.

Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine prolaze dalje. U drugom krugu, skupina A spaja se sa skupinom B u kojoj su Mađarska, Crna Gora, Kamerun i Paragvaj.

Hrvatsku će na SP- u predstavljati ove igračice: Tea Pijević, Ivana Kapitanović, Lucija Bešen, Paula Posavec, Andrea Šimara, Nikolina Zadravec, Katarina Ježić, Sara Šenvald, Mia Brkić, Ćamila Mičijević, Dejana Milosavljević, Kristina Prkačin, Tina Barišić, Valentina Blažević, Stela Posavec, Larissa Kalaus, Katarina Pavlović, Klara Birtić, Dora Kalaus Žulj i Lara Burić.