IMAJU RAZLOGA BITI PONOSNI

Objava jednog od slavnijih zagrebačkih nogometnih klubova, apsolutni je hit! Mislav Oršić se pak sjetio suza....

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija sa svjetskom broncom vraća se iz Katra. U utakmici za treće mjesto, Dalićevi su izabranici pobijedili Maroko 2:1, a golove za Hrvatsku zabili su Joško Gvardiol i Mislav Oršić

Hvale se mnogi veliki klubovi koliko su igrača 'proizveli', ili koliko ih zastupaju na svjetskim prvenstvima... I 'padaju' u nesvijest kada pišu da Bayern, Sevilla, Atletico ili koji god drugi klub velike platežne moći ima po njih nekoliko u finalu.

I Dinamo je s četiri svoja igrača u toj kategoriji velikih.

No, zato je i red da se pohvale i mali klubovi.

Poput NK Trešnjevke, malog zagrebačkog kluba, osnovanog 1926. godine, koji je sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća bio član najjačeg razreda bivše Yu-lige, a igrao je i u Kupu velesajamskih gradova (natjecanju koje se kasnije zvalo Kup UEFA, a danas Europska liga).

Jer u utakmici za svjetsku broncu, golove za Hrvatsku postigli su Mislav Oršić i Joško Gvardiol, koji su svoje prve nogometne korake napravili baš u 'Grabi'.

'Kao djetetu bilo mi je najbitnije da igram nogomet i uživam u toj igri, a hvala Bogu, imao sam tamo od koga učiti. Istina, kada sam prvi put došao, rekli su da nemaju tako male uzraste, pa sam plakao. Otišao je moj tata ponovno u klub, molio ih da me prime, pa sam ipak mogao dolaziti na treninge', prisjetio se Mislav Oršić svojih prvih nogometnih koraka s kraja 90-ih godina prošlog stoljeća.

>> Mislav Oršić: Naravno da imam tremu. S 13 godina zbog Modrića sam išao na sjever, a sada ću igrati uz najboljeg igrača svijeta

Iako niželigaš, NK Trešnjevka mu se uvukla pod kožu.

'Da, bilo mi je prekrasno tamo. Kasnije se moja obitelj preselila u Špansko, ali ja sam i dalje dolazio trenirati u Grabi. I uopće nije bilo važno što klub više nije bio na nivou kao prije 30, 40 ili 50 godina, jer s nama djecom stvarno su dobro radili'.

S 13 godina, Oršić je otišao u Kustošiju, potom u zaprešićki Inter... Dinamo mu je tada tek bio 'navijačka strast', a godinama kasnije dokazao se i u dresu Modrih.

Joško Gvardiol također je nogomet zavolio u Trešnjevci, gdje je igrao s dvije godine starijim dječacima, ali njegov je talent bio vrlo brzo prepoznat, pa je nakon dresa Zelenih obukao Dinamov Modri.

S toga nije ni čudo da su u NK Trešnjevci s velikim ponosom mogli napisati:

Trešnjevka - Maroko 2:1.

A tko zna, možda im se ovi slavni nogometaši i oduže kakvim poklonom, loptom ili barem potpisanim dresom.

  • +17
Hrvatska na postolju Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU
  • +39
SP Katar 2022: Hrvatska - Maroko Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal