UDARAC ISPOD POJASA

O šokantnom porazu Anthonyja Joshue ima sve više ludih teorija, ali ovo su ozbiljne optužbe

07.06.2019 u 07:52

Bionic
Reading

Jedan od najboljih britanskih teškaša, Dillian Whyte, iznio je svoju teoriju zbog čega je došlo do poraza Anthonya Joshue protiv Andya Ruiza. On smatra kako Joshua nije bio isti kao ranije jer nije imao priliku koristiti ista sredstva kao kad nastupa kod kuće u Velikoj Britaniji

Uspješni britanski teškaš, koji je jedini poraz u svojoj dosadašnjoj karijeri doživio upravo od Joshue, komentirao je subotnji meč na svoj vlastiti način. Naime, nije mogao ne spomenuti nešto što je vrlo česta tema kad se on prihvati komentiranja Joshue.

'Znate zašto je Joshua izgubio? Izgubio je zato što je bio u Americi, tamo postoje VADA testiranja i nije mogao biti na 'juiceu' na kakvom je inače, eto vam odgovora', rekao je Whyte u videu koji je objavio na svom Youtube kanalu.

'Teže je dobiti terapeutske dozvole u Americi nego kod kuće. Jeste li vidjeli što je rekao svom kutu nakon šeste runde? Pitao je trenera zašto se osjeća tako kako se osjećao. Evo vam odgovor', dodao je, a prenosi Fight Site.

Whyte je posljednji put Joshuu u kontekstu korištenje zabranjenih supstanci spomenuo prošlog mjeseca, kad je komentirao njegov izbor protivnika za američki debi. Ipak, otkrio je kako mu je žao što je Joshua poražen, iz više razloga.

'Voljeli ga ili ne, nikad ne želite vidjeti kako vaš sunarodnjak gubi. Osim toga, teško mi je zbog ovoga jer sam ja htio biti taj koji će mu nanijeti prvi poraz', objasnio je svoj stav.

  • +5
Boksački meč za svjetskog prvaka - Anthony Joshua i Andy Ruiz, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Inačer, 31-godišnjeg Whytea (25-1, 18 KO) čeka meč protiv Oscara Rivasa, koji će odraditi 20. srpnja u Londonu. Tamo će se boriti za titulu privremenog WBC prvaka, što bi značilo poziciju idućeg protivnika Deontaya Wildera. No, Bronze Bomber je već najavio kako je dogovorio revanš protiv Luisa Ortiza, dok bi početkom iduće godine trebao boksati protiv Tysona Furya. Moguće je da Whyte, ukoliko se stvari odviju po njegovim planovima, uskoči između ta dva meča.

Što se tiče potencijalnog meča protiv Joshue, kojeg je Whyte konstantno prozivao, to trenutno više nije opcija. Uostalom, Joshua je automatski aktivirao klauzulu za revanš protiv Ruiza.