streloviti uzlet

O ovome ni Roko Šimić nije mogao sanjati; u petak je još zabijao na drugoligaškom terenu, a u srijedu bi mogao u Ligi prvaka?

18.10.2021 u 19:36

Bionic
Reading

Mladi hrvatski reprezentativac i napadač RB Salzburga, koji je trenutno na posudbi u austrijskom drugoligašu Lieferingu, 18-godišnji Roko Šimić zabljesnuo je proteklih tjedana i iz dana u dan se piše o ovom velikom talentu, sinu bivšeg legendarnog Vatrenog Darija Šimića

Sa sedam golova u deset utakmica za austrijskog drugoligaša Liefering, inače drugu momčad austrijskog RB Salzburga, te pet golova za U-21 reprezentaciju Hrvatske, Roko Šimić apsolutni je hit na nogometnoj sceni.

Sigurno ni sam nije očekivao da će mu ovoljetni transfer iz Lokomotive u RB Salzburg biti ovakav pogodak. Odnosno selidba na kaljenje i skupljanje pune minutaže u drugu momčad kluba iz Mozartova grada, Liefering.

A koliko u RB Salzburgu imaju povjerenja u Šimića, potvrdili su prije par dana kada su pred njega stavili novi ugovor. Prvi je bio važeći do ljeta 2022. godine, sada je potpisao novi, sve do 2025. godine, jer očito su u RB Salzburgu zadovoljni njegovim napretkom i očekuju da bi u godinama koje su pred njim, mogao dodatno napredovati, pa i klub, samim time, puno i zaraditi.

A da se stvari sjajno razvijaju po Roka, potvrđuje i vijest ovog ponedjeljka, kako bi Roko mogao biti vraćen u kadar RB Salzburga, i to već za utakmicu Lige prvaka protiv Wolfsburga, koji je na rasporedu u srijedu. Šimić je bio na popisu igrača za ovo natjecanje, tako da nema dileme da bi se na njemu uistinu mogao i pojaviti.

Naime, Salzburgov trener Matthias Jaissle trenutačno je u problemu je nekoliko je igrača zbog ozljeda van stroja (18-godišnji Slovenac Benjamin Šeško i Malijac Sekou Koita), pa od napadača na raspolaganju ima tek Nijemca Adeyemija i Austrijanca Adamua.

Kako nam je rekao ponosni tata Dario, trener Jaissle odluku o uvrštenju na popis za dvoboj Lige prvaka trebao bi donijeti tijekom utorka.

Samo za podsjetnik, u petak je zabio drugoligašu Juniorsu, a ove srijede bi mogao zabiti i u Ligi prvaka.