SKANSI ZA TPORTAL

O Mamićevu novom autogolu i ponašanju Markovića

11.03.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza u zagrebačkom Westinu poslužila je Zdravku Mamiću i za novi obračun s novom vlasti

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ekspresno je uzvratio Mamiću na nove 'otrovne strelice' koje su poslane prema njemu. Jovanovićev odgovor za tportal.hr možete pročitati OVDJE

Obračun između nove vlasti na čelu s ministrom Jovanovićem te njegovim pomoćnikom Perom Skansijem, nekada velikim košarkašem i trenerom, tako je dosegao vrhunac.

Skansi je, nakon što je u miru pročitao novine i portale, za tportal.hr rado komentirao novi Mamićev ispad.

Mamićevu izjavu da su 'predstavnici HNS-a doživjeli ogromno poniženje kod ministra' te da su 'istjerani sa sastanka jer nisu mogli govoriti', Skansi je prokomentirao riječima:

'To ne odgovara istini. Od njih se tražilo da iznesu plan - na koji način misle riješiti probleme koji su evidentni u sportu - a oni su se oglušili na to. Tada je ministar rekao: 'Ako nemate rješenja, onda se povucite.' Bio sam prisutan na tom sastanku', kazao je 67-godišnji Skansi.

Što se Mamićevih novih izjava tiče, kojih je u petak na Skupštini bilo puno, Skansi je bio kratak i jasan:

'Mamić i dalje zabija autogolove. Prvi autogol zabio je kada je priznao da s Eduardom ima ugovor koji je ovjeren, a u petak je zabio novi autogol kada je kazao da je njegov sin Mario prestao biti menadžer. To samo potvrđuje da je Mamić itekako bio u sukobu interesa. Dakle, ja samo iznosim činjenice i ne želim ovo sve komentirati', rekao je smirenim glasom Skansi.

O TV snimci predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, na kojoj je u svom stilu na pitanja o Jovanoviću istrčao van govoreći 'Tko je taj, nikad čuo', Skansi je kazao:

'To je već pitanje dobrog odgoja. Cijeli hrvatski narod očekuje da se nešto promijeni, a ljudi iz HNS-a pokazuju znakove čudnog ponašanja', uz dodatak da to zaista tako izgleda u zadnje vrijeme.

Za kraj je izvukao jedan detalj. Naime, Mamić je progovorio o odlasku Markovića nakon Eura, a Marković je to brže-bolje demantirao. Čak se i Mamić upitao zašto to nije rekao na Skupštini - jer je tako najavio.

'Vidio sam, a i po reakcijama se dobro vidi, da su to znakovi velike nervoze. Ponavljam, bilo bi pametnije da poslušaju naše savjete i poduzmu nešto, a ne da se raspravljaju s nama na ovakav način', za kraj je rekao Skansi.

Marković o Jovanoviću
Mamić o svemu pomalo