PRIPREMNE UTAKMICE

Novi Zeland bolji od Srbije, Kranjčaru novi poraz

29.05.2010 u 19:40

Bionic
Reading

Srpski nogometaši izgubili su u pripremnom susretu u austrijskom Klagenfurtu od Novog Zelanda sa 1:0. U Oslu su, pak, igrali Crna Gora i Norveška, a slavili su domaćini sa 2:1

Pripremajući se za SP u Južnoj Africi, reprezentacija Srbije u Klagenfurtu je igrala protiv Novog Zelanda. No Srbiji ovaj ogled nije donio mnogo toga lijepog jer poraženi su od repreznatcije koja joj je trebala korisititi za ispucavanje. Još ako se obistine pisanja francuskog L'Equipea da je Dejan Stanković otpao za SP, jasno je da se u Srbiji mijenja raspoloženje.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Novozelanđanin Shane Smelts u 22. minuti.

Reprezentacija Crne Gore, koju vodi Zlatko Kranjčar, izgubila je nakon Albanije i drugi prijateljski dvoboj u Oslu od Norveške sa 2:1. Pobjedu su Norvežanima donijeli Grindheim (43) i Pedersen (89), dok je strijelac za Crnogorce bio Vučinić (81).

U ostalim prijateljskim dvobojima UAE je slavio protiv Moldavije sa 3:2, dok su Poljska i Finska u Varšavi odigrale 0:0.

Nogometaši europskog prvaka Španjolske jedva su pobijedili u pripremnom dvoboju u austrijskom Innsbrucku Saudijsku Arabiju s 3:2 i to pogotkom Llorentea u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Iako su igrali u najjačem sastavu Španjolci su se jako namučili protiv Saudijaca, koji su čak i poveli zgoditkom Osame (16). Villa (30) i Alonso (58) su preokrenuli rezultat, da bi u 74. minuti Al Sahlawi opet poravnao. Pobjednički zgoditak dao je napadač Athletic Bilbaa Fernando Llorente kada se sudac spremao odsvirati kraj.

Španjolci su igrali u sastavu: Casillas - Ramos (60. Marchena), Pique, Puyol (60. Capdevilla), Arbeloa - Busquets - Jimenez Silva (60. Rodriguez), Xavi (75. Martinez), Alonso, Iniesta (60. Navas) - Villa (70.Llorente).