VOZAČI POLUDJELI

Novi vlasnici žele ukinuti pravilo bez kojeg je Formula 1 nezamisliva!

23.05.2018 u 16:34

Bionic
Reading

Liberty Media voljela bi već sljedeće sezone ukinuti pravilo pokazivanja plavih zastavica koje obvezuju sporije sudionike utrka da se maknu onima najbržima kad ih zaobilaze za cijeli krug, no vozači su poludjeli kad su čuli za tu ideju...

Podsjetimo, plave zastavice već jako su dugo sastavni dio Formule 1, ali u nekim drugim automoto kategorijama ih nema, prije svega u američkom IndyCaru i NASCAR-u.

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Španjolske Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

S obzirom da su Amerikanci postali komercijalni vlasnici elitnog automobilističkog natjecanja, nije iznenađenje da su poželjeli ukinuti plave zastavice što bi utrke učinilo još neizvjesnijima i stvorilo dodatne glavobolje Hamiltonu, Vettelu i ostalima na vrhu poretka, jer bi se morali boriti i s onima koje zaobilaze za cijeli krug.

No, vozači su poludjeli kad su čuli za taj prijedlog pa će Liberty Media ovu novost teško progurati u Formulu 1. Problem su staze poput Albert Parka ili Monte Carla na kojima utrke bez plavih zastavica ne bi sličile na ništa.

'Mislim da su izgledi manji od 50 posto da ih ukinemo. Ta ideja jednostavno nije popularna među vozačima i momčadima,' priznao je direktor utrka Charlie Whiting.

Sve se čini da ipak nećemo ostati bez nervoznih reakcija vozača kada se oni spori ogluše na pokazivanje plavih zastavica koje su postale redovite na gotovo svakoj utrci, a oni koji vode sport morat će smisliti nešto drugo kako bi učinili natjecanje uzbudljivijim...