leclerc je sjajan

Monte Carlo napokon ima domaćeg vozača na F1 utrci: Talent od kojeg svi strepe!

21.05.2018 u 09:46

Bionic
Reading

Nakon fantastičnih nastupa u Azerbajdžanu i Španjolskoj Charles Leclerc ovog će vikenda po prvi put juriti za volanom F1 bolida ulicama grada u kojem je rođen, na Velikoj nagradi Monaka...

Kneževina Monako gotovo 60 godina čeka na ozbiljnog vozača u elitnom automobilističkom natjecanju. Ako ne računamo Oliviera Berettu koji je imao tek epizodnu ulogu na deset utrka tijekom 1994. godine, Monte Carlo nije imao predstavnika u Formuli 1 od Andre Testuta i Louisa Chirona s kraja pedesetih godina prošlog stoljeća.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

No, sada ima iznimnog talenta kojeg mnogi vide kao budućeg svjetskog prvaka. Potvrdio je to Charles Leclerc u svim kategorijama u kojima se natjecao, a ljubitelje automobilizma zadivila je lakoća s kojom je osvajao titule u Formuli 2 i seriji GP3, prije nego što ga je Sauber doveo u Formulu 1.

Za volanom skromnog švicarskog bolida Leclerc je odmah pokazao svoj potencijal senzacionalnim šestim mjestom u Azerbajdžanu, a bod je osvojio i u Barceloni prije tjedan dana.

Iza Leclerca je teška životna priča, jer izgubio je najboljeg prijatelja Julesa Bianchija koji je smrtno stradao u Suzuki prije četiri godine, a umro mu je i otac koji je bio ključan u razvoju njegove karijere. Nije unatoč svemu posustao i sada ga čeka izazov kojeg je dugo čekao: nastup u F1 bolidu u gradu u kojem je rođen, na uličnoj Velikoj nagradi Monaka.

'On je potencijalni šampion. Jako je zahtjevan prema sebi i nije sretan dok sve ne dovede do savršenstva. Uvijek traži granice i ima karakteristike koje sam vidio u nekim velikim vozačima,' kaže Sauberov šef inženjera Xevi Pujolar.

Zanimljivo, Leclerc nikad nije pobijedio na domaćoj utrci, niti u GP3 klasi niti u Formuli 2, ali jednog dana to bi se moralo dogoditi. Mladi 20-godišnji vozač ozbiljan je kandidat za mjesto u Ferrariju već sljedeće sezone, a kad jednom dobije u ruke pobjednički bolid, strepit će od njega i oni najbolji...

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Španjolske Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL