zna gdje je došao

Novi trener Rijeke iznenadio je sve, jer je najviše pričao o Dinamovom napadaču Bruni Petkoviću

05.09.2022 u 17:13

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni klub Rijeka predstavio je u ponedjeljak Sersea Cosmija. Karizmatični talijanski trener s dugogodišnjim iskustvom u Serie A preuzeo je u nedjelju prvu momčad Rijeke, ali posljednju momčad SuperSport Hrvatske nogometne lige

'Ponosan sam što sam trener ovog kluba. Trebao sam i prije voditi klub van Italije, to je moja pogreška. Infrastruktura u Rijeci je bolja od svih klubova koje sam u karijeri trenirao. Čast mi je što sam u Rijeci i dat ću sve od sebe. Hvala predsjedniku Miškoviću na prilici. Nogomet je jedino što mi diže adrenalin, više nego da skočim iz aviona', rekao je 64-godišnji Serse Cosmi, talijanski trener koji je u karijeri vodio niz talijanskih prvoligaša, prava ikona talijanskog nogometa koji je u svojoj karijeri ostavio dubok trag u talijanskom nogometu.

Zaštini znak tijekom karijere su kapa i brada, te velika količina energije koju ulaže uz teren na svakoj utakmici.

Cosmi je u trenerske vode ušao krajem osamdesetih, a 2000. godine postao je trener Perugije u Serie A. Vodio je niz talijanskih klubova u najvišem rangu natjecanja, a kao najveći uspjeh ističu se odlične predstave na klupi Udinesa s kojim je izborio nastup u Ligi prvaka izbacivši portugalski Sporting.

  • +4
SuperSport HNL, 8. kolo: Dinamo-Rijeka, 2.9.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Cosmi je posljednji angažman imao je na klupi Crotonea u sezoni 2020/21., ali nije uspio izboriti ostanak u Serie A.

'Radujem se upoznati novu kulturu, nove ljude i nove običaje. Nisam trener koji će visiti u hotelu i piljiti u laptop. Vidjet ćete me u gradu po danu, a nekada možda i po noći'.

'Nisam Talijan koji misli da nogomet počinje i završava u Italiji. Znam jako dobro da sam stigao u zemlju svjetskih doprvaka. Da, trenirao sam već Rapajića, Kneževića, Petkovića... Kalac mi je poslao poruku kad je saznao da sam u Rijeci. Ne volim da igrači rješavaju utakmice nego da to radi momčad, ali Bruno Petković je u Trapaniju, više od ijednog igrača kojeg sam u životu trenirao, sam rješavao utakmice', dodao je Cosmi, čije riječi prenose Sportske novosti.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>