GOTOVO JE!

Novi trener Barcelone je čovjek koji je u dresu katalonskog giganta osvojio četiri Lige prvaka i ukupno 25 trofeja, a broj odigranih utakmica je impozantan

05.11.2021 u 13:07

Bionic
Reading

Katarski klub Al Sadd napokon je dogovorio sve uvjete s Barcelonom i više nema prepreka da Xavi Hernandez preuzme trenersko kormilo katalonskog velikana

Al Sadd je posljednjih dana odugovlačio pregovore, no dogovor je napokon postignut i legenda Barcelone se vraća na Camp Nou. No, ovoga puta ne kao igrač, već kao trener.

'Klub je pristao na transfer Xavija u Barcelonu nakon plaćanja klauzule predviđene ugovorom. S Barcelonom smo dogovorili praktičnu suradnju u budućnosti, Xavi je važan dio povijesti Al Sadda. Želimo mu sve uspjehe u sljedećoj fazi karijere', objavio je katarski klub.

Da je dogovor između klubova blizu bilo je jasno još sinoć kada se Xavi oprostio s igračima priznavši im kako će biti novi trener Blau Grane.

'Xavi nas je prije nekoliko dana obavijestio o svojoj želji da ode u Barcelonu, zbog kritične faze kroz koju klub u njegovom gradu prolazi. Mi to razumijemo i odlučili smo da mu ne stanemo na put. Uvijek će biti dobrodošao u Dohi sa svojom obitelji i naša će se veza nastaviti', dodali su iz kluba.

Xavi će za kormilom Barcelone naslijediti Ronalda Koemana koji je nakon serije loših rezultata dobio otkaz.

Xavi je u dresu Barcelone sakupio 767 nastupa postigavši 85 golova. S Barcom je osvojio čak 25 trofeja pri čemu četiri Lige prvaka, te osam titula španjolskog prvaka.

Igračku karijeru je zaključio u svibnju 2019. godine u dresu Al Sadda nakon čega je preuzeo vođenje katarskog kluba.

Barcelona se trenutačno nalazi na devetom mjestu Primere sa 16 bodova, devet manje od lidera Real Sociedada.