ima vremena do petka...

Novi transfer srebrnog hrvatskog reprezentativca; Kalinić odlazi u Njemačku?

27.08.2018 u 18:00

Bionic
Reading

Prijelazni rok u ostatku Europe traje do kraja tjedna, točnije do petka, 31. kolovoza. Za očekivati je kako će se neki velikani u posljednjim danima velike tržnice dodatno pojačati, a danas je glavna priča bio golman hrvatske reprezentacije Lovre Kalinić koji bi mogao krenuti put Bundeslige...

Lovre Kalinić (28) u nedjelju nije bio u momčadi belgijskog Genta, no i bez njegove pomoći suigrači su stigli do treće uzastopne prvenstvene pobjede, na svom su terenu 2:1 svladali Lokeren.

Naizgled se čini kako Kalinić nakon dužeg i zasluženog odmora zbog osvajanja srebrne medalje na SP-u u Rusiji polako hvata formu i za sada čeka svoju priliku na golu, no belgijski su se mediji uskomešali nakon što je otkriveno kako bi sada prvi golman hrvatske reprezentacije mogao napustiti Gent.

Stigao je Kalinić u Belgiju u siječnju 2017. godine iz Hajduka za tri milijuna eura i odmah se nametnuo kao prvi golman momčadi Genta. Sigurno je da je sjajnim partijama privukao pažnju boljih i jačih klubova, a posebice nakon SP-a u Rusiji. Službeno su u klubu istaknuli kako Kalinić nije konkurirao za utakmicu zbog 'manje ozljede', no njemački i talijanski mediji navode kako naš golman ima sjajnu ponudu iz Bundeslige!

  • +37
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Island Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Navodno je Augsburg najkonkretniji i dojam je - navode njemački izvori - kako bi Kalinić, iako u Gentu tvrde da ga ne žele prodati, ipak mogao krenuti put Njemačke. I to već ovog tjedna! Naime, Augsburg je belgijskoj momčadi navodno ponudio četiri i pol milijuna eura za našeg golmana. Sjajna bi to bila zarada za Gent, a za Kalinića bi odlazak u Bundesligu bio korak naprijed u karijeri.

  • +12
Lovre Kalinić sa suprugom Jelenom i kćerkom ljetuje na Korčuli Izvor: Screenshot / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Konkurenciju u Belgiji odavno je prerastao i trebaju mu novi izazovi, a čini se kako bi Augsburg mogao biti sjajna odskočna daska za našeg golmana. Vremena ima, ljetni prijelazni rok traje od 31. kolovoza i sve će već u petak biti puno jasnije. Kako god bilo, Gent ne može zadržati Lovru Kalinića, ako ne ode sada, sigurno je da će u zimskom prijelaznom roku imati još nekoliko ponuda više...