TKO JE SLJEDEĆI?

Novi sprinterski šok: Dopingiran i jamajkanski velikan!

14.07.2013 u 21:07

Bionic
Reading

Petero jamajčanskih atletičara, uključujući dva osvajača/ice olimpijskih medalja, bili su pozitivni na dopinškom testu na državnom prvenstvu održanom prošlog mjeseca, otkrio je izvor blizak Jamajčanskom atletskom savezu za Reuters...

Imena sportaša čiji su dopinški nalazi bili pozitivni nisu objavljena, iako su neka već 'procurila'.

'Ne možemo otkriti nikakve daljnje informacije dok atletičari ne odgovore na obavijesti o rezultatima A uzorka,' rekao je predsjednik Jamajčanske antidopinške komisije (JADCO) Herb Elliot.

Među dopingiranima se nalazi Asafa Powell, bivši svjetski rekorder na 100 metara i višestruki osvajač zlatnih medalja na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima. Riječ je o čovjeku koji je vladao ovom disciplinom prije nego što ga je Bolt smijenio na vrhu. Otkrio je tu informaciju njegov menadžer za Press Association.

Podsjećamo, prošlog je mjeseca najuspješnija jamajčanska atletičarka, trostruka olimpijska pobjednica i osvajačica preko 20 medalja s najvećih natjecanja, Veronica Campbell-Brown, bila pozitivna na zabranjeni diuretik, nakon čega je suspendirana.

Ovakva crna vijest za jamajčanske atletičare dolazi na isti dan kada je pozitivan na dopinškom testu bio i slavni američki sprinter Tyson Gay, najbrži čovjek godine na 100 i 200 metara.

Ljubitelji atletike s nestrpljenjem očekuju objavu imena četiri preostala dopingirana sportaša...