Otpisan je i Christian Eriksen

Novi šok za Ivana Perišića; Hrvat je u odličnoj formi, zadivio je medije u Italiji, ali Antonio Conte ga ne može smisliti i planira ga se riješiti ove zime

15.12.2020 u 14:48

Bionic
Reading

Ivan Perišić u siječnju može otići iz Intera ako za njega dođe odgovarajuća ponuda jer Antonio Conte više ne računa na njega

Ivan Perišić je prošlu sezonu proveo na posudbi u Bayernu. Razlog je bio taj što Antonio Conte nije računao na njega pa se nadao kako će ga Bavarci na kraju i otkupiti. Ipak, to se nije dogodilo, a nije stigla ni druga zadovoljavajuća ponuda pa je Perišić ostao u Interu ove sezone.

U 17 utakmica zabio je dva gola i upisao tri asistencije, a počele su stizati i pohvale talijanskih medija koji su oduševljeni prilagodbom našeg reprezentativca na Conteov 3-5-2 sustav. Nitko nije očekivao da će Perišić moći zadržati visoki nivo igara u Interu, ali on ih je iznenadio i pokazao da je itekako koristan za momčad.

'Nastavio je naporno raditi i prilagođavati se Conteovom sustavu, a sada je momčad i nagradio sjajnom asistencijom za gol', pisala je nedavno Gazzetta dello Sport koja je hvalila neočekivanu Perišićevu promjenu i odličnu formu ove sezone nakon pobjede Intera nad Bolognom u 10. kolu Serie A u kojoj je Perišić briljirao.

Ipak, izgleda da sve to nije dovoljno Conteu da Perišića zadrži u svojoj svlačionici. Isti izvor sada piše kako će se Inter Perišića riješiti već u siječnju. Conte ga je navodno ostavio samo zbog nedostatka dobre ponude i potrebe za rezervnom špicom i lijevim krilom, ali nije zadovoljan njegovim uklapanjem u sustav 3-5-2.

Iako je Perišić ove sezone imao nekoliko odličnih utakmica, Conte nije impresioniran njegovom igrom, a ne sviđa mu se niti osobnost hrvatskog reprezentativca pa će ga u siječnju staviti na transfer listu. Inter će se riješiti i nekoliko veznjaka među kojima je možda i najzvučniji Christian Eriksen koji je stigao u siječnju ove godine iz Tottenhama za 27 milijuna eura.