nesuđeno finale

Novi poraz NBA košarkaša na SP-u u Kini; Srbija nadigrala NBA zvijezde, Bogdanović ih uništio tricama

12.09.2019 u 15:15

Bionic
Reading

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je SAD 94:89 te će tako u subotu igrati za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu za u Kini

Američka selekcija sastavljena od 12 NBA igrača na ovom SP-u pokazala je kako po kvaliteti nije ni blizu prijašnjim momčadima. Uoči početka SP-a mnogi su predviđali upravo američko - srpsko finale, međutim obje reprezentacije su neočekivano poražene u četvrtfinalu i ispale su iz borbe za jednu od medalja.

Kombinirani sastav koji vodi iskusni NBA trener Gregg Popovich ostavio je loš dojam na ovom turniru, a nakon što su Amerikanci poraženi od Francuske u četvrtfinalu u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta bolji od njih bili su košarkaši Srbije.

Prva četvrtina završila je s nevjerojatnih 32:7 za Srbiju, ali se momčad SAD uspjela oporaviti od tog šoka su na odmor otišli sa samo minus četiri.

U posljednjoj četvrtini Srbija je stigla do 13 koševa razlike, ali je ipak u završnici bilo pomalo dramatično.

Srbiju su predvodili njihov NBA igrač Bogdan Bogdanović sa 28 koševa (ubacio je sedam trica), šest asistencija i četiri skoka - koji je u prve četiri minute ubacio čak četiri trice te Vladimir Lučić sa 15 koševa i Vasilije Micić sa 10 koševa. Kod SAD-a najbolji su bili Harrison Barnes sa 22 koša, Kemba Walker sa 18 te Khris Middleton sa 16 koševa.

Srbija će igrati za peto mjesto s pobjednikom dvoboja Češka - Poljska, dok će poraženi iz te utakmice na Amerikance u borbi za sedmo mjesto.

SP u košarci, za poredak od 5. do 8. mjesta:

Srbija - SAD 94:89