VIDA OLIMPIJSKE RANE

Novi naslov Đokovića: Nisam ovo očekivao

13.08.2012 u 09:21

Bionic
Reading

Drugi svjetski tenisač Novak Đoković obranio je naslov pobjednika ATP Masters 1000 turnira u Torontu. U finalu je sa 6-3, 6-2 svladao Francuza Richarda Gasqueta

Srpskom je tenisaču to treći naslov ove godine, nakon Australian Opena i Miamija, te ukupno 31. u karijeri. Na Rogers Cupu u Kanadi slavio je treći put, izjednačivši se tako s Andreom Agassijem, a ispred njega je još uvijek sa šest naslova Ivan Lendl. Trofej u Torontu Đoković je podigao desetak dana nakon razočaravajućeg nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu gdje je poražen u meču za treće mjesto.

'Porazi na Olimpijskim igrama su mi usadili još veću želju da se ovdje pokažem u najboljem svjetlu i pokušam osvojiti naslov. No, iskreno nisam očekivao pobjedu nakon emocionalnog trošenja u Londonu,' priznao je Đoković.

Gasquet i dalje čeka premijerni naslov na turniru iz Masters serije. Prije šest godina je poražen upravo u Torontu od Rogera Federera, a godinu ranije je švicarski genijalac bio bolji i u Hamburgu. Francuz je od Đokovića u nedjelju izgubio sedmi put u osam međusobnih mečeva.

ATP Toronto, finale:
Đoković (1) - Gasquet (14) 6-3, 6-2

Đoković je nastavio put prema povratku na vrh ATP poretka