hajdukovac na U-21 popisu

Novi Mali Vatreni; Niko Sigur otkrio zašto će umjesto za Kanadu igrati za Hrvatsku

30.05.2023 u 16:17

Bionic
Reading

Mladi 19-godišnji desni bočni Hajduka, Niko Kristian Sigur, odabrao je predstavljati Hrvatsku te se nalazi na preliminarnom popisu izbornika Dragana Skočića za U-21 Europsko prvenstvo. Tako su Mali Vatreni dobili pojačanje u zadnjoj liniji

Niko Kristian Sigur je rođen u Kanadi gdje je odrastao i igrao nogomet do početka 2022. godine, kada je preselio u NK Radomlje, partnerski klub Hajduka, a potom je preselio u akademiju splitskog kluba te ovog proljeća zaigrao za prvu momčad na poziciji desnog beka, a dobro se snalazi i na poziciji defenzivnog veznog igrača.

Zbog dvojnog državljanstva, Sigur ima mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu, a nakon razgovora s tehničkim direktorom A i U-21 reprezentacije, Stipom Pletikosom, Sigur je s obitelji donio odluku kako će predstavljati Hrvatsku.

"Hrvatska je domovina moje obitelji i zato želim u budućnosti nositi taj prekrasni hrvatski dres. Cijenim i volim Kanadu u kojoj sam živio i nogometno odrastao, ali osjećam da je ovo ispravna i najbolja odluka. Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na iskazanoj želji da nastupam za Hrvatsku, Hajduku na prilici da se nogometno razvijam u Hrvatskoj te svojoj obitelji na velikoj podršci koju osjećam svakog dana. Iznimno se radujem predstavljanju Hrvatske koja je istinska svjetska nogometna velesila", poručio je Sigur, prenose web stranice HNS-a.

"Naravno da nas jako raduje ovakva odluka Nike Sigura i njegove obitelji te mu želimo dobrodošlicu u hrvatsku nogometnu obitelj. U kratkom je razdoblju pokazao visoku kvalitetu, igra vrlo disciplinirano i zrelo, tehnički kvalitetno, što ga uz fizičke karakteristike čini ozbiljnim reprezentativnim potencijalom. Kroz ugodan razgovor s Nikom i njegovom obitelji uvjerio sam da se radi o odgovornom, zrelom i ambicioznom mladiću koji je odlučan u namjeri postati vrhunski nogometaš te s velikom željom pristupa igranju za hrvatsku reprezentaciju. Na njemu je da daljnjim predanim radom napreduje i ostvari svoj puni potencijal", izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.