MILJENIK TORCIDE Reja

Novi izazov bivšeg trenera Hajduka; postao je izbornik Albanije te usput ispisao nogometnu povijest

17.04.2019 u 14:17

Bionic
Reading

Bivši trener splitskog Hajduka, Talijan Edoardo Reja imenovan je novim izbornikom albanske nogometne reprezentacije, a na toj je dužnosti zamijenio mnogo mlađeg sunarodnjaka Christiana Panuccija (46).

Edoardo Reja, 73-godišnji stručnjak, vodio je Hajduk u sezoni 2009/10., a posljednji posao bio mu je vođenje talijanske Atalante u sezoni 2015/16.

Dolaskom na klupu Albanije Reja je postao najstariji nogometni izbornik na svijetu i izbio je na listi europskih stručnjaka ispred imena kao što su 71-godišnji Marcello Lippi (izbornik Kine) i njegova vršnjaka Svena-Görana Erikssona (izbornik Filipina).

Panucci je prošloga mjeseca napustio albansku klupu nakon 0:2 poraza od Turske u kvalifikacijskom susretu za odlazak na EURO 2020.

Nakon dvije odigrane utakmice u skupini H Albanija ima tri osvojena boda, ostvarena protiv Andore. U skupini su još Francuska, Island i Moldavija.

Reja, koji je u Splitu stekao epitet 'miljenik Torcide' je treći stručnjak iz Italije u nizu na klupi Albanije. Prije njega i Panuccija tu je dužnost obnašao Gianni de Biasi koji je vodio reprezentaciju na EURO 2016.