čeka se ponedjeljak

Novaku Đokoviću odbili oba zahtjeva u Melbourneu, ali srpskog tenisača sigurno je razveselio navijač u hrvatskom dresu

08.01.2022 u 17:01

Bionic
Reading

Najbolji svjetski tenisač, Novak Đoković do ponedjeljka će biti izoliran u imigrantskom pritvorskom centru, a koji je smješten u jednom hotelu u Melbourneu. Tada će izaći pred suce kako bi se i službeno doznalo ostaje li Đoković na Australian Openu ili će biti deportiran

Đokoviću je odobreno medicinsko izuzeće, no Srbinu je pri slijetanju u Melbourne zabranjen ulazak te je sproveden u imigrantski pritvorski centar. U srijedu su dužnosnici australskih graničnih snaga (ABF) rekli da igrač 'nije uspio pružiti odgovarajuće dokaze' u zračnoj luci Melbourne jer prethodna infekcija nije bila valjan razlog za ulazak bez cijepljenja.

U sudskim dokumentima koji su objavljeni u subotu, Đokovićevi odvjetnici rekli su da je igraču odobrena privremena viza za ulazak u zemlju i da mu je Tennis Australia dao 'medicinsko izuzeće od cijepljenja protiv Covida' zbog nedavne infekcije.

Međutim, tu su ga odvjetnici 'ukopali'. Jer nakon što je Đokovićev odvjetnički tim objavio kako posjeduje dokument prema kojem je najbolji tenisač svijeta 16. prosinca dobio pozitivan nalaz na PCR testiranju te da je zaražen koronavirusom, na osnovu čega bi trebao biti izuzet iz obveze cijepljenja za ulazak u Australiju i nastup na Australian openu, na vidjelo dana izlaze nelogičnosti ovakve objave.

Samo dan kasnije Novak je sudjelovao u dodjeli nagrada najboljim tenisačima Beograda prema izboru Teniskog saveza Beograd.

  • +23
Skup podrške Novaku Đokoviću u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages

U izvještaju portala iz Srtbije, navodi se kako su u Teniskom centru Novak na Dorćolu tog 17. prosinca nazočila samo djeca zbog epidemioloških mjera uslijed pandemije izazvane koronavirusom.

Znači li to da je Đoković išao zaražen među djecu, ili da nešto nije u redu s dokumentom s kojim mašu odvjetnici.

Naravno, o svemu će konačnu riječ dati suci, a do tada će se po medijima iznositi svašta. Pa se tako barata informacijom kako je Đoković u hotelu Park u Melbourneu, u kojem je smješten, a za koji njegov otac Srđan tvrdi da je to jedna vrst zatvora, imao dva zahtjeva.

Prvo, da mu hranu priprema njegov osobni kuhar, i drugo, da mu se osigura odlazak na teniski teren kako bi mogao trenirati i ostati u formi.

Australske vlasti oba su zahtjeva odbile, ali su osigurale da hotelski kuhar sprema jela koja Đoković zatraži.

Ipak, dok su sve to priče, pojavljuje se i fotografije koje ne lažu. Pa se tako među okupljenima ispred hotela u Melbourneu pojavio i gospodin obučen u hrvatski dres, dok je na glavi imao srpsku kapu.

  • +28
Hotel Đoković Izvor: EPA / Autor: JAMES ROSS