wimbledon

Novak Đoković slomio žilavog Španjolca za svoje šesto finale

12.07.2019 u 17:10

Bionic
Reading

Najbolji svjetski tenisač u ovom trenutku, Srbin Novak Đoković, za 2 sata i 48 minuta svladao je Španjolca Roberta Bautistu Aguta 3:1 (6:2, 4:6, 6:3, 6:2) u setovima te izborio finale, svoje šesto, na najprestižnijem turniru

U 11. međusobnom obračunu Đoković je ostvario osmu pobjedu protiv 31-godišnjeg Španjolca i tako prekinuo njegov pobjednički niz od dva meča u kojima je slavio ove godine protiv najboljeg tenisača svijeta.

Bautista Agut je pružio dostojan otpor Đokoviću i do sredine trećeg seta bio ravnopravan suparnik. Nakon što je napravio 'break' za 4:2 srpski tenisač je odjurio po svoje 25. finale na Grand Slam turnirima.

U nedjelju od 15 sati Đoković će se boriti za svoj peti wimbledonski trofej i ukupno 16. na Grand Slam turnirima protiv pobjednika dvoboja između dvojice najuspješnijih igrača svih vremena, Švicarca Rogera Federera i Španjolca Rafaela Nadala.

Protiv obojice mogućih finalnih suparnika Đoković ima pozitivan učinak u dosadašnjim dvobojima: 25-22 vodi u mečevima s Federerom, a 28-26 je njegova prednost protiv Nadala. Federer je u lovu na svoj 21. Grand Slam naslov i deveti wimbledonski trofej, dok Nadal može po treći put osvojiti naslov u All England Clubu te osvojiti 19. trofej na četiri najveća svjetska turnira.

Novak Đoković u Wimbledonu 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia