iskrene riječi

Novak Đoković oglasio se nakon prekida suradnje s trenerom: Zajedno smo postigli neke nevjerojatne stvari, ali…

02.03.2022 u 15:08

Bionic
Reading

Nakon što je prekinuta suradnja između Novaka Đokovića i trenera Marjana Vajde stigla je i službena potvrda. Mnoge je zanimalo što će Đoković reći

Nakon 15 godina suradnje Slovak Marjan Vajda više nije u trenerskom timu Novaka Đokovića, a o svemu se oglasio jedan od najboljih tenisača svijeta svih vremena, jer ipak je riječ o treneru koji je dao velik doprinos tome da Đoković osvoji 20 grand slam titula te da bude svjetski broj jedan rekordan 361 tjedan. No otprije je poznato to da se ovaj prekid suradnje najavljivao i za mnoge nije iznenađenje.

'Marjan je bio uz mene tijekom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke nevjerojatne stvari i jako sam zahvalan na njegovu prijateljstvu i posvećenosti u proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvijek biti dio moje obitelji i ne mogu mu dovoljno zahvaliti za sve što je napravio za mene', kazao je Đoković.

Nekoliko riječi kazao je i 56-godišnji slovački stručnjak Marjan Vajda.

'Tijekom rada s Novakom imao sam sreću da ga gledam kako se oblikuje u igrača kakav je danas. Pamtit ću našu suradnju s ogromnim ponosom i jako sam zahvalan na uspjehu koji smo ostvarili. Ostajem Novakova najveća podrška na terenu i izvan njega i veselim se novim izazovima', kazao je Vajda.

Dodajmo da se 2019. godine Vajdi u stručnom stožeru pridružio legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević, a on nastavlja suradnju s Đokovićem.