Australian Open

Novak Đoković oglasio se nakon novih napada na njega; prvi tenisač svijeta svima je jasno dao do znanja što misli

20.01.2021 u 17:40

Bionic
Reading

Novak Đoković pojasnio je svoje namjere na Australian Openu zbog kojih se našao na meti kritika

Novak Đoković je pokušao tenisačima i tenisačicama koji su zapeli u karanteni u Melbourneu malo ipak olakšati boravak pa je za njih tražio i neke povlastice, odnosno htio je da svima bude isto. Ipak, njegova molba organizatorima je proglašena autogolom i žicanjem privilegija koje obični ljudi nemaju, a neki su ga proglasili i budalom, te zaključili kako je sebičan.

Đoković je u svojem pismu organizatorima pojasnio svoju inicijativu i istaknuo kako su njegove namjere pogrešno interpretirane. Đoković kaže kako je svoje privilegije zaradio na teži način i zato želi pomoći drugima.

'Moje namjere pogrešno su predstavljene kao sebične, teške i nezahvalne. To nije istina. Istinski mi je stalo do mojih kolega i također razumijem kako svijet funkcionira - tko dobiva veće i bolje uvjete i zašto je to tako. Zaradio sam svoje privilegije na teži način i upravo iz tog razloga mi je teško gledati kada znam koliko je meni značila svaka pomoć, gesta i lijepa riječ kad sam bio nebitan u svijetu', napisao je Đoković pa dodao:

'Tu je bilo nekoliko ideja i prijedloga drugih igrača. Nije bio cilj da se ikome naškodi, namjera je bila da se pomogne. Bio sam svjestan da su male šanse da se prihvati bilo koji naš prijedlog, baš kao što je bio odbijen moj prijedlog da budem u Melbourneu sa svojom momčadi', poručio je najbolji tenisač svijeta čije pismo u cijelosti možete vidjeti ispod teksta.