SVI GRIJESI NAVIJAČA

Nova vulgarna Torcidina pjesma odjekivala Zagrebom

  • Autor: D. S.
  • Zadnja izmjena 22.03.2017 11:25
  • Objavljeno 21.03.2017 u 09:23
Torcida, Lokomotiva - Hajduk

Torcida, Lokomotiva - Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

U okviru projekta 'Izravna prevencija navijačkoga nasilja' promatrači HHO-a pratili su utakmice 25. kola MAXtv Prve lige

Oni su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili brojna negativna događanja, a  mi njihov izvještaj prenosimo u cijelosti:

NK LOKOMOTIVA - HNK HAJDUK  0:0

Utakmica 25. kola MAXtv Prve HNL odigrana je 17. ožujka 2017. u 18:00 sati u Zagrebu na stadionu u Kranjčevićevoj pred oko 2.500 gledatelja, među kojima blizu 800 pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduk). Navijanje je bilo uglavnom korektno. Jedini je zabilježeni verbalni izgred skandiranje 'HNS pederi, nogomet ste sj****i' u 56. i 57. minuti. Torcida se očito odlučila očitovati vezano uz događaje iz proteklog kola na stadionu Poljud o kojima se pričalo i pisalo cijeli tjedan. Spjevali su stoga novu navijačku pjesmu i pjevali je bez prestanka skoro cijelo prvo poluvrijeme i posljednjih 15 minuta drugog poluvremena, a glasi otprilike ovako: 'Za dres sveti i za boje, u rat ćemo sa svima, spriječiti nas u tom neće zakon ni murja. Uništili Hrvatsku ste, i igru nam najdražu, svakom od vas šugavaca, j**** ćemo majku. Na robije svi smo spremni, i pljuvanje jako, za Hrvatsku i za Hajduk idemo u zatvor.'

Što se tiče korištenja nedopuštenih sredstava, članovi Torcide zapalili su u 49. minuti jednu signalnu baklju, popularno zvanu 'bengalka'. U 50. minuti pale tri bengalke, od kojih jednu ubacuju u teren, potom u 51. minuti dvije i jedan topovski udar, te konačno pale još jednu bengalku u 53. minuti.

NK OSIJEK - NK CIBALIA   2:0

Utakmica 25. kola MAXtv Prve HNL odigrana 18. ožujka 2017. u 17:00 sati u Osijeku na stadionu Gradski vrt, pred oko 2.300 gledatelja, od čega oko 500 članova Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka) i stotinjak pripadnika Ultrasa (navijačka skupina NK Cibalije).

Pripadnici Ultrasa započeli su provociranjem domaćih navijača već u 1. minuti skandirajući 'Osječke p****', što su ponovili i u 12. minuti. Kohorta odgovara sa 'Cibalijo, popuši mi k****, ooo', a Ultrasi nastavljaju s 'Vi ste sramota svojega grada, j***** vam mater, j**** vam mater'. Ultrasi u 66. i 69. minuti skandiraju 'Osječke p****', a Kohorta u 71. pali tri signalne baklje (bengalke) i još jednu u 72. minuti.

Autor: Youtube

HNK RIJEKA - NK SLAVEN BELUPO  3:2

Utakmica je odigrana pred oko 5.000 gledatelja, među kojima je bilo blizu 1.000 pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeke), koji su svih 90 minuta bodrili svoju momčad.

Jedini je zabilježeni verbalni izgred u prvom poluvremenu skandiranje 'HNS pederi, nogomet ste s*****i' u 34. minuti. U drugom poluvremenu Armada u 50. minuti odjednom skandira 'Ubi, ubij tovara', iznervirana reakcijom jednog gostujućeg igrača, a nakon toga ponavlja 'HNS pederi, nogomet ste sjebali'. U 53. minuti još jednom skandiraju 'HNS pederi, nogomet ste s*****i', a u 62. odjekuje 'Tovarske pičke'. U 63. minuti navijaju 'Tko ne skače Dalmatinac je'.

NK ISTRA 1961  - GNK DINAMO  0:3

Utakmica 25. kola MAXtv Prve HNL odigrana u nedjelju, 19. ožujka 2017. u 15:00 sati na stadionu 'Aldo Drosina' u Puli. Susret je pratilo blizu 3.000 gledatelja od kojih je bilo oko 500 Bad Blue Boysa (navijačka skupina GNK Dinama), te pedesetak Demona (navijačka skupina NK Istre 1961), uz povremene navijačke ispade. BBB su se uglavnom obračunavali sa Zdravkom Mamićem, upućujući mu standardno uvredljive poruke, poput 'Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje', 'Doći će i taj dan, od**** će narkoman...'. Na Mamića su se okomili i Demoni uzvikujući u 50. minuti sucima 'J*** vas Mamić'.

Demoni u 31. minuti pale jednu bengalku, dok su BBB najprije u 55. minuti zapalili dimnu kutiju, da bi u 72. bacili jednu baklju na teren uz šesnaesterac, te zapalili nekoliko dimnih kutija (2:3), i aktivirali jednu petardu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!