UVIJEK ISTI KRIVAC

Nova trenerska žrtva u hrvatskom nogometu, a bio je pravi 'vojnik' kluba...

19.03.2018 u 19:40

Bionic
Reading

Nova trenerska žrtva u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, Mladen Bartolović više nije na klupi Cibalije, ali ostaje i dalje u vinkovačkom prvoligašu

Dinamo, Hajduk, Slaven Belupo, Lokomotiva, Rudeš, Cibalia... Većina hrvatskih prvoligaša ove sezone ima nešto zajedničko, kada ne ide prema željama u pravilu je krivac samo jedan – trener. Uvijek je bilo lakše promijeniti stratega na klupi nego cijelu momčad.

Na taj nepopularan potez odlučila se je i uprava vinkovačkog prvoligaša. Cibalia je u nedjelju na Rujevici od aktualnog prvaka primila pet komada (5:1) te je predzadnja, sa tri boda više od desetog Rudeša i četiri boda manje od osme Istre 1961, što je čelnike kluba ponukalo na promjenu.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 26. kolo, HNK Rijeka - HNK Cibalia Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Mladen Bartolović postao je bivši, a njegovu dužnost preuzeo je Davor Rupnik, 47-godišnjak koji je, između ostalih, vodio i NK Osijek. Rođeni Osječanin već ima poveznice s našim klubom jer i on, kao i otac Zdravko, potječu iz poznate nogometne obitelji, a obojica su bili dio vinkovačkog Dinama.

Autor: youtube

Inače, Bratolović je pravi vojnik Cibalije, sjeo je na njezinu klupu 27. ožujka 2017., u teškim trenucima nakon što je Vinkovce napustio Peter Pacult. Kao glavni trener igrače je vodio u ukupno 41 susretu, a pod njegovim vodstvom nebeskoplavi su protekle sezone, iz izgubljene situacije, preko kvalifikacija s Goricom očuvali prvoligaški status.

Klupska legenda zato ostaje uz svoju Cibaliju i to kao glavni skaut, ali i kao koordinator omladinske škole za starije uzraste. Također, Mladen Bartolović će biti stalna podrška prvom sastavu i stvaranju momčadi za sezonu 2018./2019. Ovim potezima počinje se još više raditi na jačanju škole nogometa Mravunac-Fegeli.