PROMJENE U VARTEKSU

Nova trenerska žrtva u HNL-u

16.03.2010 u 13:03

Bionic
Reading

U T-Com Prvoj HNL jedino što uvijek ostaje isto su promjene trenera. Nova žrtva je strateg Varteksa Damir Jagačić koji je glavom platio loš start u drugom dijelu sezone

Damir Jagačić na klupi Varteksa kao trener prve momčadi izdržao je tri utakmice u nastavku prvenstva i doživio tri poraza. Preuzeo je momčad nakon odlaska Dražena Beseka u Kinu, obavio pripreme u teškim uvjetima u kojima klub funkcionira već mjesecima, no kad su zaredali porazi koji izravno ugrožavaju prvoligašku egzistenciju kluba ponudio je po drugi puta u kratkom periodu ostavku koju je Izvršni odbor kluba na sjednici i prihvatio. Tako se Jagačić vraća na mjesto voditelja škole nogometa.

Poslove prvog trenera prema odluci IO preuzima sportski direktor Samir Toplak koji bi do kraja prvenstva trebao objedinjeno obavljati obje funkcije.

Ovakvu odluku je Izvršni odbor donio nakon što je saslušao izvješće Toplaka o obavljenim razgovorima s trenerima koje je želio dovesti u klub, a koji su odbili preuzeti prvu momčad u ovom trenutku svjesni težine posla s obzirom na vrlo nezahvalnu poziciju na tablici. Upravo zbog uvjerenja kako dobro poznaje momčad i kako je siguran da ona ima potencijala ostati u Prvoj HNL, Toplak je prihvatio preuzeti i poslove trenera. Naglasio je da svakog igrača poznaje u dušu, najavio promjenu sustava igranja i vjeruje da uz maksimalan rad i angažman svih igrača i ljudi iz kluba može ostvariti cilj i sačuvati Varteks od ispadanja iz lige.