velika tuga

Nova tragedija na reliju; nije mu bilo spasa nakon što je sletio u duboku provaliju

23.04.2023 u 14:53

Bionic
Reading

Devet dana nakon što je u Hrvatskoj poginuo irski reli vozač Craig Breen, nova smrtonosna nesreća u tom sportu dogodila se u Španjolskoj gdje je život izgubio domaći vozač

Španjolac David Lopez Tomico je u subotu popodne sletio s ceste u 50 metara duboku provaliju pored mjesta San Bartolome de Pinares, u središnjoj Španjolskoj. Njegova suvozačica Natalia Ros je ozlijeđena i prevezena u lokalnu bolnicu, izvijestila je španjolska hitna pomoć.

Vatrogasci su izvadili njihova zarobljena tijela iz slupanog automobila Fiat Abarth Grande Punto.

"David Lopez Tomico je nažalost poginuo. Naša iskrena sućut obitelji i prijateljima. Počivao u miru", naveo je Španjolski automobilski savez putem Twittera.

Lopez Tomico i Ros sudjelovali su u inauguracijskoj utrci Rallysprint koja se vozi u autonomnoj pokrajini Castilla y Leon. U subotu je utrka duga 43 kilometra bila zaustavljena.

Lopez Tomico se od 2013. godine natjecao u reli utrkama.

Njegovom pogibijom nastavlja se teška godinu za svijet relija, posebno u Španjolskoj jer su prije tjedan dana poginuli Julio César Castrillo i njegov navigator Francisco Javier Alvarez u nesreći na reliju Villa de Tineo.

Vozač Svjetskog prvenstva Craig Breen stradao je u nesreći tijekom testne vožnje uoči utrke WRC Croatia Rally, a dan prije je preminuo hrvatski velikan relija Tihomir Filipović u 67. godini nakon dugotrajne bolesti. U siječnju je pak američki profesionalni vozač relija Ken Block doživio fatalnu nesreću na motornim sanjkama u dobi od 55 godina.