INCIDENT NA UGLJANU

Nova Rakitićeva poruka; emotivni komentari navijača

02.07.2016 u 16:18

  • +3

Huligani napali kamenjem Rakitića i njegovu obitelj u Hrvatskoj

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Goršić

Bionic
Reading

Ivan Rakitić i njegova obitelj doživjeli su huliganski napad na otoku Ugljan, a hrvatski reprezentativac kratko se oglasio o tom sramotnom činu

Podsjećamo, Rakitić je nakon nesretnog poraza Hrvatske u osmini finala Eura od Portugala odlučio mir potražiti na otoku Ugljanu, ali se tamo zadržao tek dva dana.

Huligani su u petak poslijepodne stigli pred luksuznu Villu Mariju te su je kamenjem gađali i porazbijali prozore i vrata.

Rakitić je napustio otok Ugljan, a izbornik Ante Čačić osudio je taj bezumni čin

Hrvatski veznjak nikome se nije javljao na mobitel, a samo je poslao kratku poruku novinaru 24 sata: 'Sad je sve dobro.'

No tijekom subote je preko društvene mreže objavio novi post.

'Uživamo u obiteljskom odmoru. Nitko nam ne može uzeti naš osmijeh'

Inače, na Rakitićevu Instagram profilu navijači iz Hrvatske ispričavaju se Rakitiću i obitelji, a ovo su neke od poruka:

Policijska istraga

'Jučer nešto prije 15 sati nepoznati je počinitelj razbio staklo na objektu u sklopu turističkog kompleksa u vlasništvu trgovačkog drustva na otoku Ugljanu. U događaju nema ozlijeđenih osoba, a kriminalističko istraživanje je u tijeku', kazala je Nikolina Bačić, glasnogovornica zadarske policijske uprave.

'Dragi Ivane, primi ispriku od svih Hrvata! Ovo je sramota neviđenih razmjera. Napasti obitelj sa dvoje male djece :-( podrška tebi i tvojoj obitelji i znaj da nikad necemo zaboraviti kako si ostavio srce na terenu! Držite se!

'Ivane držite se! Žao nam je što vam se ovo dogodilo, podrška tebi i tvojoj obitelji.'

'Ivane držite se ovo nisu Hrvati oni su sramota Hrvatske.'

'Ivane žao mi je što se to desilo, ne znamo što reći da se dokaže da nam je žao, da pokažemo koliko te volimo, svi te jako bolimo i žao nam je... Nezaboravno je što ste napravili na terenu,kakav nogomet ste odigrali,srce svaki puno ostavite na terenu i zato vas volimo,jer ste najjjjboljii od svihhh... Pazite se i držite se, volimoo te.'

'Ivane oprosti, cijela Hrvatska je u šoku. Tim budalama nikad nece biti dosta nereda. Ali vjerujem da će policija nešto poduzet nakon ovoga. Nadam se da ste svi dobro, i da vam se ovo više neće ponoviti.'

'Ivane, držite se. Ne znam koliko ljudi moraju biti jadni da se iskaljuju na obitelji a i općenito. Nadam se da ste dobro, a pogotovo djeca. Uz vas smo svi, a nadam se da ce ove maloumnike primit na red. Drži se.'

Turistička zajednica

'Mogu reći samo da je obitelj Rakitić bila na Ugljanu i da su zbog ovog incidenta napustili otok. Na vili je razbijen samo jedan prozor prema podacima koje ja imam, inače jučer se u mjestu nije ništa pričalo, odakle ta informacija o skupini huligana ja ne znam, zna samo da je na vili razbijen jedan prozor. Vila je u vlasništvu Mađara, jednog od suvlasnika NK Osijek. Sramotno je i tužno što se jednj hrvatskoj nogometnoj zvijezdi to dogodilo, sve to baca ružno svjetlo. Jako nam je jako žao, ovaj incident je stvorio ružnu sliku i možemo samo osuditi one koji su ga izazvali. Pustili smo ga na miru da se malo odmori nekoliko dana a onda smo planirali jedan mali doček, međutim nažalost nismo uspjeli', rekla je direktorica Turističke zajednice mjesta Ugljan Dražena Strihić za Radio Zadar.



Inače, zbog ovog ružnog incidenta oglasili su se i iz općine Preko:

'Mi mještani Čeprljande i otoka Ugljana ostali smo šokirani jučerašnjim incidentom u kojem je nepoznata osoba kamenom razbila staklo na vili u kojoj je ljetovao proslavljeni nogometni reprezentativac Ivan Rakitić. Ograđujemo se od tog suludog čina i uvjereni smo da to nije počinio nitko od naših mještana koji su, štoviše, bili oduševljeni dolaskom poznatog gosta i ne bi napravili ništa čime bi narušili njegov boravak.

Nadamo se da će Policija brzo i učinkovito pronaći krivca te da će ga se adekvatno kazniti. Ovim činom bačena je mrlja na naše mjesto i naš otok, te smo iz tog razloga uvjereni da to nije učinio nitko od lokalnog stanovništva već neki pojedinac kojemu je cilj bio naštetiti reputaciji Ugljana, koji iz godine u godinu postaje sve atraktivnija destinacija.

Treba svakako naglasiti da smo iznimno zadovoljni što je Ivan Rakitić, unatoč incidentu, otišao s riječima punim hvale za gostoprimstvo naših mještana. On je, također, bio vrlo susretljiv prema svima koji su željeli fotografiju i autograme te je prava šteta što je morao otići ranije zbog izoliranog incidenta. On sam je i nakon incidenta bio sklon ostanku, ali je nakon konzultacija sa suprugom ipak odlučio napustiti Vilu Mariju.

Zahvaljujemo se obitelji Rakitić na boravku u Čeprljandi i ispričavamo se na neugodnosti koju su doživjeli.

Nažalost, i ovaj slučaj pokazao je obrise medijske histerije pa su se neprovjerene informacije, prenosile velikom brzinom i time dodatno nanijele štetu ne samo turizmu našeg otoka, nego i cjelokupnom hrvatskom turizmu. Pozivamo stoga medije na odgovorno i korektno izvještavanje bez bilo kakvih oblika senzacionalizma.'