NAMJEŠTANJE UTAKMICA

Nova privođenja u Turskoj, ne odgađa se prvenstvo

12.07.2011 u 18:18

Bionic
Reading

Turska policija nastavila je s privođenjima osumnjičenih za namještanja rezultata utakmica prve i druge nogometne lige. Trenutačno je iza rešetaka 49 osoba, međutim čelnici Turskog nogometnog saveza smatraju kako nema razloga za odgodu prvenstva.

U utorak su na informativnom razgovoru završili dopredsjednik i trener Bešiktaša Serdal Adali i Tayfur Havutcu, te igrači Istanbul B.B-a Ibrahim Akin i Iskender Alin.

Od ranije iza rešetaka su predsjednik prvaka Fenerbahčea Aziz Yildrim, predsjednik doprvaka Trabzonspora Sadri Sener, predsjednik Sivasspora Mecnun Odyakmaz, bivši predsjednici Diyarbakirspora i Giresunspora, trener Eskisehirspora Bulent Uygun, te nekoliko nogometaša među kojima i bivši turski reprezentativac Umit Karan.

Premda je ovo najveća afera u povijesti turskog nogometa čelnici nacionalnog nogometnog saveza smatraju kako nema razloga za odgodu prvenstva.

'Nema razloga za odgodu prvenstva. Pustimo policiju i sud da odrade svoje. Prvenstvo starta kako što je i planirano petog kolovoza, a prije toga će Fenerbahče i Bešiktaš igrati 31. srpnja Superkup,' kazao je predsjednik Turskog nogometnog saveza Mehmet Ali Aydinlar, dodavši kako će Disciplinska komisija saveza uskoro otvoriti slučaj.

Aydinlar nije želio komentirati pisanje turskih medija da bi Fenerbahče mogao ostati bez naslova prvaka osvojenog prošle sezone, no naglasio je kako će u europskim kupovima igrati klubovi na osnovi rezultata iz prošle sezone. Dakle, Fener će igrati u skupinama Lige prvaka, dok će Trabzonspor igrati u kvalifikacijama elitnog natjecanja Starog kontinenta.

Za razliku od vodećih ljudi saveza, čelnici Galatasaraya smatraju kako bi se trebao pomaknuti početak prvenstva.

'Ovom aferom turski nogomet je pretrpio veliku štetu. Prvenstvo moramo gurnuti u drug plan dok se cijela afera ne razjasni,' smatra predsjednik Galatasaraya Unal Aysal.