NEZAUSTAVLJIVA

Nova lekcija Sandre Perković; jedino može žaliti za...

09.06.2016 u 19:15

Bionic
Reading

Hrvatska atletičarka Sandra Perković ostvarila je i treću pobjedu na natjecanjima Dijamantne lige slaveći u disku na mitingu u Oslu hicem od 67,10 metara

Nakon Šangaja i Eugenea, Sandra je pokorila i čuveni stadion Bislett te sada uvjerljivo vodi u poretku Dijamantne lige. Perković je pobjednički hitac od 67.10 metara bacila u trećoj seriji, a njezina sva četiri ispravna hica (od šest) bila bi dovoljna za trijumf (još je bacila 66,28, 65,34, 64.10).

Drugo mjesto osvojila je Njemica Nadine Mueller (63.09), a treće svjetska prvakinja Denia Caballero (62.65). Za tjedan dana Sandru očekuje nastup na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu.

Inače ovo je bila čak 30. pobjeda Sandre u Dijamantnoj ligi, odnosno 28. u posljednjih 31 nastupa na elitnim mitinzima.

Ova dominacija jednostavno ubija moral suparnicima uoči Olimpijskih igara u Riju gdje će naša atletičarka braniti zlatnu medalju. Perković je i četverostruka pobjednica ovog natjecanja, a teško da će joj pobjeći i peti ukupni trijumf.

Jedino za čime hrvatska diskašica može žaliti u Oslu je što nije srušila rekord mitinga Bugarke Cvetanke Hristove iz srpnja 1986. koji iznosi 69,78.

'Jako sam zadovoljna s današnjim natjecanjem i prvim hicem. Puno mi je to značilo, volim stabilnost i sigurnost kad znam da ću dobiti završna tri hica. Nakon prve serije bacila sam 66 metara, pa vodeći hitac 67,10. Četvrti hitac je bio najbolji, ali ruka je bila preširoko i disk je izletio. Letio je daleko, obećavajuće. Ostale djevojke sam ostavila daleko iza sebe, drugu Njemicu Nadine Mueller čak četiri metra. Bili su otežavajući uvjeti, malo je bilo hladnije. Najvažnije je da se forma diže, i da iz natjecanja u natjecanje imam konstantnu kontrolu nad diskom', rekla je Perković nakon nove pobjede.