8:2 i 2:8 očito nije isto

Nogometni svijet više se čudi strašnom porazu Barcelone nego veličanstvenoj pobjedi Bayerna; a to baš i nije korektno

15.08.2020 u 10:35

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjeg četvrtfinalnog susreta Lige prvaka u kojoj je Bayern s nevjerojatnih 8:2 porazio Barcelonu svjetski mediji nisu štedjeli kritike na račun katalonskog kluba i svi se slažu da se radi o 'povijesnom poniženju'.

'Poniženje', 'smiješno', 'sumorno' samo su neki do naslova u španjolskim i svjetskim medijima.

Francuski sportski dnevnik 'L'Equipe' je sinoćnji poraz Barcelone nazvao 'povijesnom lekcijom'.

>> Gubila je Barcelona i 12:1, ali u Europi nikad ovako. I zato je jasno da trener Setien više neće sjediti na klupi Katalonaca

Argentinski 'Diario Olé' dodaje: 'Barcelonin dnevnik: Osam golova i eliminacija. Minhenski Bayern pobijedio je Barcu 8:2, u utakmici koja će ostati u povijesti Lige prvaka", a 'Clarin' navodi da je njemački klub 'zaplesao s povijesnim rezultatom 8:2 protiv Barcelone i Lionela Messija'.

Njemački 'Bild' pak piše '8-2! Bayern ponižava Barçu! Mega Müller, Show Daviesa i Coutinho double'.

>> Čuda se događaju, a još bi veće, osim što u polufinalu nema ni Ronalda ni Messija, bilo finale klubova iz ove zemlje...

Britanski mediji se slažu da je Barcelona sinoć doživjela poniženje. 'Times' navodi kako je sinoćnji poraz 'poniženje za krhku Barcelonu', a 'Daily Telegraph' se nadovezuje sa: 'Barcelona je stigla do dna nakon što je Bayern postigao osam pogodaka u njenom poniženju u Ligi prvaka'.

U istom tonu išu i 'Guardian' koji piše da je 'Müller odveo Bayern u pobjedu ponižavajući Barcelonu', dok je The Sun' istaknuo da su briljatni Nijemci ponizili Messija i društvo potukavši sumornu Barcelonu'.

>> Bayern smiješnom napravio Barcelonu i nanio joj najteži europski poraz, a ovih 8:2 Katalonci će pamtiti godinama

'Daily Mail' je još oštriji ističući kako su 'igrači Quique Setiéna napravili budale od sebe ovakvim ispadanjem iz Lige prvaka'.

Talijanski mediji se nadovezuju: 'Gazzetta dello Sport' piše da je ovaj poraz Barcelone povijesno smiješan, 'Sky Sports' dodaje da je Bayern deklasirao Barçu", a 'Corriere dello Sport': 'Nevjerojatni Bayern: Osmica Barçi!'

  • +18
Barcelona - Bayern (četvrtfinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL