POVRATAK KUĆI

Nogometna karijera Eduarda u Europi ipak je gotova?

17.02.2017 u 11:21

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama brazilskih medija, bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva trebao bi karijeru nastaviti u Atleticu Paranaense, čime bi vjerojatno njegovoj europskoj nogometnoj karijeri došao kraj...

Podsjetimo, iskusni 33-godišnji Brazilac s hrvatskom putovnicom ove je zime postao slobodni igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Šahtarom, a iako ga se neko vrijeme povezivalo s povratkom u zagrebački Dinamo ili prelaskom u grčki PAOK, čini se da njegovoj europskoj nogometnoj avanturi dolazi kraj.

Prema tvrdnjama brazilskih medija, Eduardo je sve dogovorio s Atleticom Paranaenseom i karijeru će nastaviti u rodnoj zemlji, u kojoj je posljednji put igrao prije dvije godine u dresu Flamengo.

Mogao bi to biti zaista njegov oproštaj od Europe u kojoj je vrhunac doživio kad je iz Dinama prešao u Arsenal, no teška ozljeda gležnja zarađena 2008. godine poremetila je tijek njegove karijere i dvije godine kasnije morao je preći u ukrajinski nogomet gdje je donedavno odrađivao solidan posao u Šahtaru.

Za hrvatsku reprezentaciju posljednji je put igrao na SP-u u Brazilu, a zatim ju je napustio zbog neslaganja s tadašnjim izbornikom Nikom Kovačom. Zabio je za nju 29 golova u 64 nastupa...