Ivica Kulešević potvrđen

NK Osijek ima novog sportskog direktora koji je dvije godine bio desna ruka Nenadu Bjelici: Dugo sam već dio kluba...

29.09.2022 u 15:22

Bionic
Reading

Odlukom Uprave NK Osijek Ivica Kulešević promoviran je u novog sportskog direktora kluba. Riječ je o bivšem igraču, treneru i voditelju škole nogometa Bijelo-plavih koji je u posljednje dvije godine obnašao funkciju pomoćnika sportskog direktora

Iako se čini kako je NK Osijek doveo novo pojačanje u ured, treba reći kako je Ivica Kulešević na poziciji sportskog direktora naslijedio Nenada Bjelicu, koji je po tzv. engleskom modelu istovremeno bio trener prve momčadi, ali i sportski direktor. No, odlaskom Bjelice iz kluba otvorilo se mjesto sportskog direktora i čelnici kluba su taj posao ponudili Kuleševiću - koji je u klubu bio igrač, trener i voditelj škole nogometa - koji je donedavno obavljao funkciju pomoćnika sportskog direktora.

'Imam maksimalno povjerenje u Ivicu Kuleševića da će u novoj ulozi na najbolji mogući način provoditi sportsku strategiju Kluba. Riječ je o iskusnom sportskom djelatniku koji je u NK Osijek prošao brojne uloge, a budući da je posljednje dvije godine bio pomoćnik sportskog direktora dobro je upoznat sa svim detaljima koji se tiču njegovog posla i smjera kojim želimo ići', rekao je predsjednik NK Osijek Ferenc Sakalj.

Nakon igračke karijere u Bijelo-plavom dresu, sjajnih rezultata koje je postigao kao trener u školi nogometa pa i zapažene uloge koju je imao na klupi prve momčadi, Kuleševiću su sada povjerene ovlasti provođenja sportske politike Kluba.

'Hvala predsjedniku Sakalju i Upravi na povjerenju koje mi je ukazano. Dugo sam već dio kluba, imam jasnu sliku o trenutnom stanju kao i viziju u kojem se smjeru, kada govorimo o sportskom segmentu, NK Osijek treba razvijati. Vjerujem da ću svojim iskustvom, znanjem i entuzijazmom to povjerenje opravdati i da ćemo svi zajedno biti uspješni u periodu koji je ispred nas', rekao je Ivica Kulešević.

Standings provided by SofaScore