IZBORNICI I VIROLOZI

Njemački veznjak uoči utakmice odluke ispalio izjavu koja se može jako dobro primijeniti i na hrvatsku javnost

Bionic
Reading

Njemačka u srijedu u zadnjem kolu Eura skupine F igra protiv Mađarske u Münchenu (21 sat) i treba joj pobjeda za prolaz, a na zanimljiv način okršaj je najavio veznjak 'Elfa' Leon Goretzka

Nijemci su u 'skupini smrti' u provm kolu poraženi od Francuske (0:1) da bi u drugom nadigrali Portugal (4:2) te ih sada očekuje utakmica odluke s Mađarskom koja isto još ima šanse za prolazak u osminu finala.

Nakon odlične predstave protiv Portugalaca u svlačionici 'Elfa' zavladao je veliki optimizam koji je nedostajao uoči početka Eura, a Leon Goretzka je dao zanimljivu izjavu vezanu uz pritisak njemačke javnosti s kojim se nosi svaki igrač 'Elfa'.

'Lijepo je opet imati 82 milijuna ljudi koji misle da su izbornici njemačke reprezentacije, a ne 82 milijuna virologa', rekao je Groetzka te je tako aludirao da je bolje da njegovi zemljaci pričaju o nogometu, a ne koroni.

Njegova izjava može se primijeniti i na Hrvatsku, jer kad su 'Vatreni' na velikom natjecanju odjednom se u Lijepoj našoj pojavi četiri milijuna nogometnih stručnjaka, a donedavno smo imali i četiri milijuna 'znanstvenika' za pandemiju.

  • +17
Portugal - Njemačka, nogomet, Euro 2021., 19.6.2021. Izvor: EPA / Autor: Philipp Guelland / POOL