G SKUPINA

Njemačka - sjajna generacija ganja svoju prvu titulu

03.06.2014 u 07:56

Bionic
Reading

Nijemci su još jednom među glavnim favoritima, ali s nekoliko velikih problema. Hoće li talentirana generacija konačno osvojiti jedan veliki trofej?

Plus

Već nekoliko velikih natjecanja svi ubrajaju Nijemce među favorite. Malo koja reprezentacija se može pohvaliti s toliko kvalitetnih igrača čija je prednost i u tome da već dugo vremena igraju zajedno u klubovima i reprezentaciji. Sa Schweinsteigerom, Kroosom, Reusom, Özilom i Götzeom, Njemačka ima jedan od najkvalitetnijih i najkreativnijih veznih redova od natjecatelja u Brazilu.

Minus

Na proširenom popisu su svoje mjesto našla tek dva napadača. Kevin Volland nema mnogo iskustva s reprezentacijom dok Miroslav Klose ima 35 godina i upitno je koliko može pridonjeti. U nedostatku kvalitetnih napadača, Joachim Löw je već isprobavao opciju s Götzeom kao lažnom devetkom, no nije sigurno da će taj vrlo zahtjevan način igre funkcionirati u reprezentaciji koja nema mnogo vremena za pripreme. U veznom redu će nedostajati İlkay Gündoğan, s kojim bi dobili znatno više stabilnosti i mogućnosti građenja igre iz pozadine, a ne treba zaboraviti i na problem lijevog beka.

Zvijezda: Marco Reus

Dvadesetčetverogodišnji igrač Borussije Dortmund, koji već neko vrijeme slovi za jednog od najboljih europskih nogometaša, ustalio se u prvoj postavi za vrijeme kvalifikacija u kojima je postigao pet golova. Krilo ili ofenzivni vezni igrač, u kombinaciji s Götzeom bi mogao biti jedan od najistaknutijih igrača turnira.

G skupina | NJEMAČKA

Joakim LÖW, izbornik

Vratari: Manuel Neuer (Bayern), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Obrana: Jerome Boateng, i Philipp Lahm (oba Bayern), Erik Durm i Mats Hummels (oba Borussia Dortmund), Per Mertesacker (Arsenal), Benedikt Hoewedes (Schalke 04)

Veza: Julian Draxler (Schalke 04), Matthias Ginter (Freiburg), Mario Goetze, Toni Kroos i Bastian Schweinsteiger (svi Bayern), Christoph Kramer (Borussia Moenchengladbach), Sami Khedira (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Kevin Grosskreutz i Marco Reus (oba Borussia Dortmund)

Napad: Miroslav Klose (Lazio), Thomas Mueller (Bayern), Lukas Podolski (Arsenal), Andre Schuerrle (Chelsea)