ZADNJA ŠANSA

Njega se Dinamo mora paziti; već je zabijao 'modrima', a prije par dana spasio je Švicarce velike blamaže

21.08.2018 u 09:51

Bionic
Reading

U srijedu (21 sat) u Bernu Young Boys i Dinamo igraju prvu utakmicu play-offa Lige prvaka, a švicarska momčad u svojim redovima ima igrača koji je već zabijao hrvatskom prvaku

Onima kojima su nogomet i vijesti iz Dinama neizostavni dio dana sigurno će se sjetiti iskusnog golgetera Guillaumea Hoaraua (34). On se jedini u svlačionici Young Boysa može pohvaliti podatkom da je tresao mrežu zagrebačkom Dinamu.

Dogodilo se to na Parku prinčeva u studenom 2012. Kada su se PSG i naš predstavnik sučelili u skupini Lige prvaka. Francuzi su slavili 4:0, a posljednji gol na utakmici zabio je Hoarau na asistenciju Ibrahimovića dok su obojica nosili dres najjačeg kluba iz Le Championata.

Poslije toga Hoarau se okušao u kineskom Dalian Yifangu, pa se vratio u Francusku – Bordeaux, a od kolovoza 2014. je u Young Boysu s kojim ima ugovor do ljeta 2020. On bi trebao biti glavna opasnost za 'modre', a prije dva dana spasio je svoju momčad od blamaže u Kupu.

Podsjećamo, Young Boysi su u prvom kolu gostovali kod petoligaša Biela te su prošli dalje zahvaljujući golu u 120. minuti koji je postigao Hoarau.

  • +11
Liga prvaka, 3. pretkolo: Dinamo - Astana Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Ovo mi je možda zadnja šansa da još jednom zaigram Ligu prvaka. Igrao sam malo u PSG-u 2012. Ušao sam s klupe i zabio jedini gol baš Dinamu', prisjetio se Francuz.

'Zadnjih smo godina pobjeđivali Šahtar i kijevski Dinamo što znači da smo blizu razine za Ligu prvaka.'

Pogodak Hoaraua Dinamu Izvor: Društvene mreže

Dodajmo i informaciju kako je u ponedjeljak veznjak švicarskog prvaka Seku Sanogu produljio ugovor do lipnja 2021.

'Imamo sjajnu momčad i velike ambicije. Veselim se budućnosti s Young Boysima i predivnim izazovima koji nas očekuju kao što je ovaj protiv Dinama. Nadam se da će na stadion doći mnogo navijača te nam pružiti nezaboravnu atmosferu', rekao je ovaj 29-godišnjak iz Obale Bjelokosti.