nevjerica u zemlji

Nizozemska ovako lošu reprezentaciju nije imala više od 40 godina!

02.09.2017 u 09:13

Bionic
Reading

Nakon što se nije plasirala na Euro u Francuskoj prošle godine nizozemskoj nogometnoj reprezentaciji prijeti isto i u kvalifikacijama za SP u Rusiji, a javnost u zemlji već je otpisala momčad koja je po mnogome najgora u zadnja četiri desetljeća...

Nizozemski reprezentativni nogomet potpuno je potonuo. Zemlja koja je desetljećima proizvodila vrhunske nogometaše više to ne radi, a trenutna generacija uspjela se ne kvalifikacirati na Euro u Francuskoj iako su po dvije reprezentacije išle dalje iz svake skupine, a i treća u dodatne kvalifikacije. No, Češka, Island i Turska uspjele su tada završiti ispred narančastih i izbaciti ih.

Na novim mukama Nizozemci su se našli u kvalifikacijama za SP u Rusiju, a sramotni poraz 4:0 od Francuske ovog četvrtka potpuno je razočarao javnost u zemlji. Izabrana vrsta koju vodi Dick Advocaat tri kola prije kraja nalazi se opet na četvrtom mjestu, iza Francuza, Šveđana i Bugara, a ovaj put se samo prve dvije reprezentacije mogu nadati plasmanu na svjetsku smotru i malotko još vjeruje da ostarjeli Robben i Sneijder mogu ovu ekipu izvući iz nevolje.

'Ova momčad se neće kvalificirati. Najbolji igrači su svi 30-godišnjaci i ne igraju kao prije pet godina. Nemamo kvalitetu plasirati se na SP u Rusiju,' zaključio je u intervjuu za Bild Huub Stevens, bivši nizozemski trener koji je godinama trenirao klubove u Bundesligi.

Autor: YouTube

Za Nizozemsku je ovakav razvoj događaja veliki šok, jer navikli su na reprezentaciju koja je uvijek u uskom krugu favorita za osvajanje titule još od Cruyffove generacije sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Međutim, nakon trećeg mjesta na SP-u u Brazilu 2014. godine sve je odjednom krenulo nizbrdo...