CHELSEA SE SPASIO

Niželigaši izbacili Liverpool i Tottenham

27.01.2013 u 20:35

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola i Tottenhama zaustavljeni su već u 4. kolu FA Cupa na gostovanjima kod niželigaša. Drugoligaš Leeds je savladao Tottenham 2-1, dok je trećeligaš Oldham Athletic bio bolji od Liverpoola 3-2

Leeds je pred domaćom publikom na Elland Roadu svladao Tottenham golovima Lukea Varneyja i Rossa McCormacka, dok je poraz gostiju tek ublažio Clint Dempsey. Varney je zabio iskosa s lijeve strane nakon prethodnog dugog trka i prodora proizašlog proigravanjem petom. Gol za 2-0 McCormacka bio je još ljepši, a postignut je iz kontranapada koji je napadač drugoligaša zabio ljevicom u rašlje.

Dempsey je glavom na asistenciju Garetha Balea uspio tek ublažiti poraz "spursa" koji su do kraja propustili zabiti izjednačujući gol i tako izboriti ponovljeni susret. Ovo je tek drugi put u premierligaškoj eri da je Tottenham u FA Cupu ispao od niželigaša, nakon poraza od Leicestera 2006.

Pad Tottenhama na Elland roadu i nije neko pretjerano iznenađenje


Tek 19-plasirani sastav engleske treće lige, Oldham Athletic, slavio je dvama golovima Matta Smitha i jednim Reecea Wabare protiv Liverpoola 3-2, dok su za "redse" zabili Luis Suarez i Joe Allen. U 90. minuti susreta udarac Liverpoolovog kapetana Stevena Gerrarda odsjeo je na gredi.

Ovo je prvi put da je Liverpool primio tri ili više golova od neke momčadi izvan dva elitna razreda engleskog nogometa od 1956. godine (3-3 protiv Scunthorpea).

Oldham je izbacio crvene koji ove godine neće osvajati trofeje u Engleskoj


FA Cup, 4. kolo:

Leeds - Tottenham 2-1 (Varney 15, McCormack 50 / Dempsey 58)
Oldham Athletic - Liverpool 3-2 (Smith 3, 45+4, Wabara 48 / Suarez 17, Allen 80)
Brentford - Chelsea 2-2 (Trotta 42, Forrester 73-11 m / Oscar 55, Torres 83)

Chelsea je bio na rubu ponora, ali Torres im je donio priliku u uzvratu